Un studiu UEFA indică deja câştigătoarea Ligii Campionilor. Oare se va adeveri pronosticul forului continental?

Uniunea Europeană de Fotbal (UEFA) a publicat un studiu în privinţa Ligii Campionilor, sezonul 2016-2017, în urma căruia reise faptul că FC Barcelona va câştiga trofeul.

14 feb. 2017, 17:15
Un studiu UEFA indică deja câştigătoarea Ligii Campionilor. Oare se va adeveri pronosticul forului continental?

Liga Campionilor se reia astăzi, cu primele partide din faza optimilor, iar specialiştii UEFA au lansat un pronostic în ceea ce priveşte câştigătoarea trofeului în acest an. Verdictul a fost clar, FC Barcelona va cuceri Liga în acest sezon.

Citeşte şi LIGA CAMPIONILOR. Azi încep meciurile optimilor, partida zilei se joacă la Paris

UEFA a luat în calcul patru criterii, care ţin de statistica sezoanelor precedente, după cum urmează:

1. 10 dintre ultimele 11 câştigătoare ale Ligii Campionilor au ocupat primul loc în faza grupelor, excepţia fiind Internazionale Milano, care a cucerit trofeul în sezonul 2009-2010 după ce a încheiat grupa pe locul 2. Au fost eliminate aşadar PSG (adversara Barcelonei din optimi), Benfica, Manchester City, Bayern Munchen, Bayer Leverkusen, Real Madrid, FC Porto şi Sevilla.

2. Din 2003 până în prezent, echipa care a încasat cele mai puţine goluri în faza grupelor nu a câştigat trofeul. Astfel, Juventus şi Atletico au ieşit şi ele din calcul.

3. Criteriul experienţei este unul important în Liga Campionilor, consideră specialiştii UEFA. Cu alte cuvinte, Leicester City, echipă aflată la prima participare, are şanse minime la trofeu.

4. Ultimul criteriu luat în calcul de UEFA este tradiţia. În precedentele 19 sezoane, doar Chelsea în 2012 a reuşit să câştige în premieră Liga Campionilor. Potrivit celor de la UEFA, un astfel de scenariu este puţin probabil să se mai repete. FC Sevilla, PSG, Arsenal, Atletico Madrid, Leicester, Bayer Leverkusen, Manchester City, AS Monaco şi Napoli au fost excluse de pe listă.

Finala din acest an a UEFA Champions League se va disputa pe 3 iunie, pe Millennium Stadium din Cardiff.

Este pentru al doilea an când UEFA realizează un astfel de studiu, iar în sezonul precedent specialiştii forului european au avut dreptate: Real Madrid, echipa pe care au indicat-o drept câştigătoare, s-a impus în finala cu Atletico Madrid.