Un tânăr bolnav grav este lăsat de medici să moară în chinuri. Mama sa vrea să dea Ministerul Sănătăţii în judecată

Un tânăr de 27 ani din Ialomiţa este lăsat să moară în chinuri chiar de medicii care ar fi trebuit să-l ajute. Băiatul suferă de două boli genetice incurabile, care îi provoacă dureri groaznice. În urmă cu un an i-a fost prescrisă morfină ca să suporte mai uşor suferinţa, însă acum medicii din Slobozia refuză să-i mai administreze acest tratament. Disperată, mama tânărului vrea sa dea Ministerul Sănătăţii şi pe medici în judecată.

RomaniaTV.net
05 oct. 2016, 10:04
Un tânăr bolnav grav este lăsat de medici să moară în chinuri. Mama sa vrea să dea Ministerul Sănătăţii în judecată

Coşmarul Steluţei Petrache a început în urmă cu 10 ani, când băiatul ei a fost diagnosticat cu două boli rare şi extrem de grave: screloză laterală amiotrofică şi boala oaselor de sticlă. Starea de sănătate a tânărului s-a agravat continuu în ultimii trei ani. Cătălin este acum imobilizat la pat şi cântăreşte doar 30 de kilograme.

Femeia spune că durerile băiatului sunt insuportabile. În urmă cu un an medicii din Buzău i-au prescris morfină, însă acum femeia s-a mutat la Slobozia iar cadrele medicale de aici refuză să-i mai dea tratamentul.

Mama lui Cătălin spune că a avut de luptat nu doar cu bolile fiului său, ci şi cu nepăsarea celor din sistemul de sănătate.

Femeia a cerut ajutor şi la Ministerul sănătăţii. A primit răspuns un mail în care ministerul îşi cere scuze că nu o poate ajuta. Acum, femeia e hotărâtă să dea instituţia în judecată. Nu poate să stea nepăsătoare şi să-şi privească fiul cum se chinuie zilnic.