Un tramvai pictat în stilul graffiti va circula în Cluj-Napoca

Un tramvai vechi de 50 de ani a fost pictat de o artistă într-o multitudine de culori vii, și va circula, începând de astăzi, prin Cluj-Napoca.

RomaniaTV.net
08 dec. 2016, 20:22
Un tramvai pictat în stilul graffiti va circula în Cluj-Napoca

Corina Monea, artista care a realizat cu spray graffiti pictura care înfrumusețează mijlocul de transport în comun a spus că lucrează la acest model de mai mulți ani și că l-a folosit în diferite lucrări, pe pânză sau pe suprafața unui perete, dar aceasta a fost prima data când l-a transpus pe un tramvai, relatează Agerpres.ro.

‘Tramvaiul colorat face parte dintr-un proiect pe care noi îl mai numim și Galeria de artă pe roți. Ideea a plecat de la dorința de a aduce arta mai aproape de oameni, de comunitățile de orice fel. Consider că arta e o necesitate, nu e un lux și este nevoie de artă în orice spațiu public’, a spus Corina Monea.

Pictura a fost realizată în cinci zile după ce tramvaiul a fost pregătit în prealabil de muncitorii Companiei de Transport Public. Costul estimativ al lucrării este de 1000 de euro și au fost folosite zeci de tuburi cu vopsea de diverse nuanțe.

Tânăra a realizat pictura de pe tramvai în cinci zile, vehiculul fiind în prealabil pregătit de muncitorii Companiei de Transport Public. Pentru pictarea întregului tramvai au fost folosite zeci de tuburi cu vopsea, de diverse nuanțe. Proiectul a avut un buget estimativ de 1.000 de euro, care au fost folosiți pentru achiziționarea materialelor necesare.

Citeşte şi Bătrână lovită mortal de un tramvai. Vezi ce făcea în timp ce traversa strada