Un ucrainean şi-a schimbat numele în Darth Vader. Umblă costumat ca personajul din Star Wars FOTO

Mai sunt câteva zile până la lansarea oficială a episodului VII al seriei "Star Wars" iar emblematicul antagonist Darth Vader a murit la finalul episodului VI, "Return of the Jedi". Temutul Lord Sith este însă o apariție obișnuită pe străzile Odesei, în Ucraina, ducând o existență banală, fără a mai încerca să manipuleze partea întunecată a Forței și dedicându-se în schimb politicii, familiei și pasiunii (inexplicabilă pentru un Lord Sith) pentru broderii.

12 dec. 2015, 18:51

Dacă pentru restul lumii au trecut 10 ani de la ultima întâlnire pe marile ecrane cu Darth Vader, localnicii din orașul-port ucrainean s-au obișnuit să-l întâlnească pe temutul lord Sith pe stradă sau în parc, unde își plimbă câinele, un golden retriever, potrivit Agerpres.

O figură populară la Odesa, cetățeanul Darth Mikolaiovici Vader, după cum și-a schimbat în mod oficial numele, a candidat în luna octombrie pentru funcția de primar și apărea peste tot costumat exact ca personajul de film căruia îi poartă numele, în timp ce susținătorii săi erau costumați, cum altfel, decât în armurile albe ale trupelor de asalt ale Imperiului din seria „Star Wars”, Stormtroopers.

Deși este probabil că a apelat la partea întunecată a Forței în campania electorală, Darth Mikolaiovici Vader a reușit să se plaseze doar pe locul 15 din 42 de candidați la primărie. De asemenea, el a reușit să adune 25.000 de semnături pe o petiție online privind numirea lui în funcția de prim ministru al Ucrainei.

Comentatorii politici consideră că succesul său nu este legat de o creștere a numărului simpatizanților Sith din Ucraina ci mai degrabă de frustrarea și nemulțumirea publice față de status quo-ul politic afectat puternic de o criză economică, probleme de corupție și conflictul cu separatiștii.

Desigur că există însă și unii cetățeni ucraineni care ar prefera în mod evident chiar și maleficul Imperiu Galactic în locul trecutului comunist. În luna octombrie un artist local a retușat un monument închinat acestui trecut comunist, preschimbându-l pe liderul Revoluției Roșii, Lenin, într-o statuie a lui Darth Vader.

Întrebat care sunt planurile sale pentru viitor, Darth Mikolaiovici Vader a răspuns că lui îi place să ia lucrurile încet, dar că încă nu și-a abandonat visul de a ajunge să ocupe prin alegeri o funcție publică importantă.

„Ținând cont de faptul că am adunat peste 25.000 de semnături pe această petiție, o variantă ar fi să-i iau locul lui Iațeniuk (premiul Arseni Iațeniuk) și să mă așez eu, Darth Vader, pe tron, în calitate de prim ministru”, a răspuns el pentru Reuters.