Un veteran de război de 92 de ani, iertat de 11 ori de justiţie. Bătrânul este acuzat că a înşelat CFR

Procurorii din Botoşani reacţionează în cazul veteranului Vasile Curecheru, acuzat că a înşelat CFR folosindu-se de drepturile pe care le are ca veteran de război, anunţând că acesta a mai fost cercetat penal de încă 11 ori, din acelaşi motiv. În plus, un procuror a primit ameninţări cu moartea.

26 oct. 2017, 10:07
Un veteran de război de 92 de ani, iertat de 11 ori de justiţie. Bătrânul este acuzat că a înşelat CFR

Vasile Curecheru, din comuna Lunca, judeţul Botoşani, trimis în judecată pentru înşelăciune în formă continuată, „a beneficiat de o clemenţă din partea procurorilor ieşită din comun, cum nu a mai beneficiat nicio altă persoană urmărită penal din ţară, tocmai datorită vârstei (…) şi a faptului că, de fiecare dată invoca faptul că îi trebuie bani pentru medicamente”.

Procurorii susţin că bărbatul a comis o multitudine de fapte, iar prejudiciul cauzat şi nerecuperat a ajuns la 100.000 de lei.

Bătrânul a fost cercetat penal în perioada 2009 – 2017 în alte 11 dosare, pentru înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals. Bătrânul a fost cercetat atât de procurorii de la lângă Judecătoria Botoşani, cât şi de procurorii din Buftea şi Bacău, însă în toate cele 11 cazuri procurorii au renunţat la urmărirea penală şi i-au dat doar amenzi administrative.

Procurorii au anunţat că vor face verificări pentru a vedea ce afecţiuni medicale are bătrânul.

Potrivit Mediafax, după apariţia în presă a cazului, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani, procurorul Nicoleta Arpinte, a primit ameninţări cu moartea.

Bărbatul în vârstă de 92 de ani, din judeţul Botoşani, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani pentru înşelăciune, după ce ar fi efectuat peste 200 de călătorii Botoşani-Bucureşti, cu diferiţi însoţitori. Bătrânul avea dreptul la 12 călătorii gratuite cu trenul, alături de un însoţitor. Anchetatorii susţin, însă, că pe lângă acestea, bărbatul mai cumpărase la negru şi alte bilete şi apoi mergea în gară şi căuta persoane care erau dispuse să îi fie însoţitori pe ruta Botoşani – Bucureşti. Aceştia călătoreau gratis alături de bătân însă, la finalul călătoriei, îi plăteau bărbatului sume cuprinse între 40 şi 50 de lei, mai puţin de jumătate din biletul care costa pe aceeaşi rută 120 de lei.