Undă verde la angajările din Sănătate

Publicat: Joi, 12 Ianuarie 2012 09:48 // Actualizat: Joi, 12 Ianuarie 2012 13:45 // Sursa: RTV

Veşti bune pentru medici. Ministerul Sănătăţii cere deblocarea posturile vacante. Dacă proiectul va fi aprobat, anul acesta s-ar putea face angajări în sistemul sanitar. În acest moment, legea prevede deblocarea unui singur post la şapte plecări din sistem.

Foto: ghidcabinet.ro

Ministerul Sănătăţii a iniţiat un proiect de hotărâre de Guvern privind ocuparea posturilor vacante din sistemul sanitar. Practic, prin acest proiect, se propune deblocarea posturilor din sistem.

 

Astfel, vor fi scoase la concurs posturile vacante pentru personalul de specialitate, dar şi personalul auxiliar. Spitalele vor putea face însă angajări doar dacă se încadrează în bugetul aprobat.

Totodată, se va organiza concurs pentru posturile vacante unice ale celorlalte categorii de personal din sistemul sanitar, pentru posturile vacante reprezentând funcţiile de conducere, precum şi pentru cele din structura direcţiilor de sănătate publică şi din Ministerul Sănătăţii.

În momentul de faţă, sistemul de sănătate se confruntă cu un deficit de personal, în principal datorită exodului medicilor în ţările din Uniunea Europeană, unde câştigă mult mai bine decât în ţară.

Potrivit datelor Ministerului Sănătăţii, doar în 2010 şi la începutul anului 2011, peste 12.000 de medici şi asistenţi au cerut certificate pentru a putea profesa în ţările din Uniunea Europeană.

În România există 1,9 medici la mia de locuitori, în timp ce media europeană este de 3,2.

De asemenea, ne confruntăm cu un deficit la terapia intensivă. Doar 40% din posturi sunt ocupate. Nici urgenţele nu stau mai bine pentru că acolo există un deficit de 42%.

Este nevoie de medici pe chirurgie, pe cardiologie, dar şi la ginecologie.

Proiectul iniţiat de Ministerul Sănătăţii se află în dezbatere publică, până la data de 10 februarie 2012.

3 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
12 ian 13:05
Răspunde | Votează email 0 email
laRahovacuVoi
Ii rugam pe toti “multumitii” de masurile lui Basescu si acolitilor lui, sa faca un efort fizic si financiar si sa vina pe jos, cu bicicleta, masina, trenul, etc, la MITINGUL din 24 ianuarie a.c., in Bucuresti, Piata Victoriei, orele 12.00, pentru a exprima “stima noastra si mandria/ Boc, Basescu, Romania!”.

HAIDETI SA NE REZOLVAM NOI PROBLEMELE SI SA NUMAI ASTEPTAM DE LA CEI DE AFARA !

ACUM SE VA VEDEA DACA ROMANII MAI AU ONOARE SI CURAJ !
NU UITATI: 24 IANUARIE ORA 12.00, PIATA VICTORIEI !
12 ian 11:32
Răspunde | Votează email 0 email
Guevara Che
vom traii si vom vedea...Eu unul nu pot sa cred nimic din ceea ce vine de la guvern...
12 ian 10:06
...mai multe pe www.rtv.net. VN:F [1.9.10_1130]...
1
EUR
4.6686
RON
23 Jun
noapte 17 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H