Următoarea rundă de negocieri privind Brexitul, amânată după discursul premierului

Uniunea Europeană și Marea Britanie au convenit să amâne cu o săptămână următoarea rundă de negocieri cu privire la Brexit, în așteptarea discursului pe care premierul britanic Theresa May urmează să-l rostească pe această temă pe 21 septembrie, au anunțat marți diplomați de la Bruxelles.

12 sept. 2017, 16:52
Următoarea rundă de negocieri privind Brexitul, amânată după discursul premierului

Următoarea rundă de discuții va începe acum pe 25 septembrie în loc de 18 septembrie. Potrivit unui oficial european, amânarea negocierilor a avut loc ‘din cauza calendarului politic al Londrei’.

O altă sursă europeană a afirmat că Marea Britanie a cerut amânarea discuțiile pentru a-i permite premierului May să prezinte ultimele planuri ale Londrei înainte de începerea altor negocieri privind Brexitul.

Citeşte şi Brexit: Abrogarea dreptului european, aprobată în primul vot al Parlamentului Marii Britanii

Cu toate acestea, purtătoarea de cuvânt a premierului Theresa May a afirmat marți că nu a fost stabilit nimic în mod oficial cu Uniunea Europeană în legătură cu schimbarea datei de începere a următoarei runde de negocieri, potrivit Agerpres.

‘Ultima poziție în acest sens din perspectiva noastră a fost aceea că ambele părți au afirmat că doresc să dea dovadă de flexibilitate, însă nu am convenit nimic în mod oficial’, a afirmat oficialul britanic.