USR iniţiază un proiect de lege prin care să se plafoneze cumulul pensiei cu salariul din fonduri publice

Deputatul USR Cristian Seidler a anunțat, miercuri, inițierea unui proiect de lege prin care se va limita cumul pensiei cu salariul provenit din fonduri publice.

27 sept. 2017, 13:59
USR iniţiază un proiect de lege prin care să se plafoneze cumulul pensiei cu salariul din fonduri publice

„Am inițiat un proiect de lege prin care limităm posibilitatea de a avea venituri nesimțite cumulând pensia din sistemul public cu veniturile din fonduri publice. Și aici nu ne referim doar la posibilitatea de a fi angajat într-un minister sau instituție publică, ne referim inclusiv de a beneficia de asemenea fonduri pe baza unor contracte de muncă în regii autonome în companii de stat, cum știm că se întâmplă în prea multe cazuri, prin cumularea diferitelor indemnizații, tot fonduri publice, cu pensia. Dorim să plafonăm aceste lucruri în așa fel încât să nu se ajungă la venituri nesimțite din fonduri publice”, a afirmat deputatul USR, într-o conferință de presă la Palatul Parlamentului.

El a explicat că nu este vorba de o interdicție de a cumula pensia cu salariul la modul absolut ci de „o limitare a posibilității de cumul”.

„Dacă se cumulează pensia cu salariul provenit dintr-o instituție publică (..) atunci există o limitare, o plafonare. (…) Ne-am gândit la dublul salariului mediu. E o sumă absolut onorabilă chiar și pentru meserii care, într-adevăr, chiar și în domeniul public, pentru posturi care presupun venituri mai mari, este, credem noi, suficient ca aceste venituri să fie limitate la dublul salariului mediu pe economie”, a susținut Cristian Seidler.

Parlamentarul USR a adăugat că acest proiect de lege va fi depus joi la Parlament.