Vasile Turcu, în stare CRITICĂ. De ce nu este luat în calcul pentru DONAREA DE ORGANE

Vasile Turcu (62 de ani) se zbate între viață și moarte la Spitalul de Urgență Floreasca după ce a încercat, miercuri, să se sinucidă. Starea fostului acţionar al lui Dinamo este critică.

03 mart. 2017, 10:47
Vasile Turcu, în stare CRITICĂ. De ce nu este luat în calcul pentru DONAREA DE ORGANE

Vasile Turcu este internat la Terapie Intensivă sub atenta monitorizare a unei echipe de cardiologi și neurologi, dar starea lui Turcu este neschimbată.

Biletul de adio al lui Vasile Turcu. „Îmi pare rău că nu vă mai…”

„Pacientul este intubat, nu este conștient, iar funcțiile cerebrale sunt zero”, a descris o sursă medicală situația fostului acționar dinamovist, pentru Libertatea.

Practic, toate organele funcționează, are puls, urinează, iar activitatea creierului este suplinită de aparate, fără de care, în acest moment, Vasile Turcu nu ar putea trăi.

Potrivit evaluărilor făcute de specialiștii care îl au în grijă, șansele lui de recuperare sunt aproape nule: „Dacă Dumnezeu ar face o minune și l-ar ajuta să supraviețuiască, dată fiind condiția lui de acum, cel mai probabil ar fi legumă”.

Vasile Turcu, internat de urgenţă la spital în STARE GRAVĂ. A încercat să se sinucidă!

În astfel de situații, unii pacienții sunt evaluați ca potențiali donatori de organe, înainte de a se cere acordul familiei: „Nu este luat în calcul pentru donarea de organe, în principal din cauza vârstei”.