Veste şoc. Campioana României se retrage din Liga Campionilor, în mijlocul competiţiei

Conducerea grupării Tomis Constanţa, campioana României la volei masculin, a trimis vineri documentele necesare către Confederaţia Europeană de Volei în vederea retragerii echipei din Liga Campionilor. Motivele principale sunt probleme financiare şi lotul deficitar.

08 ian. 2016, 18:07
Veste şoc. Campioana României se retrage din Liga Campionilor, în mijlocul competiţiei

Ultimii doi voleibaliști care au plecat de la gruparea constănțeană sunt Sergiu Stancu și Andrei Mihalescu. Stancu va evolua în retur la Tricolorul Ploiești, iar Mihalescu va juca la Unirea Dej.

Este mare păcat că s-a ajuns aici, iar o echipă care a obținut victorii importante și a reprezentat cu succes România în Europa, ajungând între cele mai bune 12 formații în Liga Campionilor, anul trecut, și în semifinalele Cupei CEV, în 2014, se află într-o situație dificilă. Aceste probleme sunt cauzate de faptul că voleiul în Constanța nu mai este susținut financiar la un nivel la care să se facă performanță„, a declarat Sergiu Stancu. Tomis Constanţa mai avea de jucat două partide în Grupa F a Ligii Campionilor, pe 20 ianuarie, cu Asseco Resovia Rzeszow, și pe 26 ianuarie, pe teren propriu, cu Volley Asse-Lennik.

Consecințele vor fi supendarea echipei pentru trei ani din competițiile europene și o amendă de 28.000 de euro pentru cele două meciuri pe care le mai aveam de disputat. Ne-am retras din Liga Campionilor, dar vom continua în campionat, cu juniorii” a declarat Serhan Cadâr, directorul executiv al lui Tomis Constanţa.