Veşti bune pentru românii care lucrează în străinătate. Din mai, salariile ajung la 5.500-6.000 de euro

Vești imense pentru românii care lucrează în străinătate. Aceștia pot ajunge să încaseze mii de euro începând din luna mai. Este vorba despre cei care lucrează în Elveția.

23 ian. 2019, 08:01
Veşti bune pentru românii care lucrează în străinătate. Din mai, salariile ajung la 5.500-6.000 de euro

Elveţia, una din ţările europene cu cel mai ridicat salariu mediu, şi-a deschis complet graniţele pentru lucrătorii români şi bulgari, scrie capital.ro.

Anunţul a fost făcut de Preşedintele Confederaţiei Elveţiene, Alain Berset.

„În luna mai 2019 ajungem la finele acestui proces, dată de la care nu va mai exista nicio diferenţă şi nicio restricţie”, explica Berset, la întâlnirea cu preşedintele Klaus Iohannis.

Citeşte şi Guvernul oferă salarii uriaşe românilor ca să revină în ţară. Câţi bani ar primi un român din Diaspora

Concret, restricţiile pe piaţa muncii pentru români şi bulgari au fost ridicate complet în 2016, dar reintroduse, din cauza afluxului mare de lucrători din cele două ţări pe piaţa muncii în Elveţia.

Iar dacă în Germania, Italia sau Spania, salariul mediu nu depăşeşte 2500 euro, românii care vor alege să lucreze în Elveţia vor putea câştiga de două sau chiar de trei ori mai mult, salariul mediu ridicându-se la suma de 6000 euro.

Aflat în vizită în România în luna noiembrie, preşedintele Confederaţiei Elveţiene, Alain Berset, a afirmat că, după luna mai 2019, nu va mai exista nicio restricţie pe piaţa muncii din Elveţia pentru cetăţenii români.

„În momentul în care România s-a alăturat UE a integrat şi sistemul de liberă circulaţie a persoanelor şi Elveţia are de mult timp un acord privind libera circulaţie a persoanelor. În momentul aderării, a trebuit să luăm hotărârea de a lărgi această liberă circulaţie şi la cetăţenii români, lucru pe care l-am făcut, dar în ţara noastră era nevoie de un vot popular, pentru că suntem o democraţie directă şi iată că votul a fost pozitiv pentru a lărgi acest drept de liberă circulaţie între ţările noastre”, a explicat Berset.