Vezi care sunt cele şase secrete ale femeilor care nu se îmbolnăvesc niciodată

Odată cu începerea sezonului rece apar şi primele probleme de sănătate. Cu toate aceste, sunt şi persoane care ştiu cum să se ferească de boli şi răpcesc mai greu.

14 oct. 2015, 03:38
Vezi care sunt cele şase secrete ale femeilor care nu se îmbolnăvesc niciodată
Iată ce trebuie să faci ca să nu ai probleme de sănătate în sezonul rece:
 
Asigura-te ca dormi suficient

Specialistii sunt de parere ca necesarul de somn pentru organism este de sapte-opt ore. Si ar fi bine, pentru imunitatea ta, sa dormi suficient. Oboseala persistenta duce la scaderea capacitatii sistemului imunitar de a lupta cu virusii de sezon, potrivit ele.ro.

Consuma alimente bogate in antioxidanti

Un aport alientar echilibrat este esential pentru buna functionare a sistemului de aparare a organismului. Iar cartofii dulci, citricele, migdalele si grapefruitul roz sunt legume si fructe care aduc organismului o cantitate importanta de antioxidanti, care cresc rezistenta la imbolnavire.

Citeşte şi  Vezi cum poţi scăpa de o mulţime de boli. Metoda banală de care nu ştiai

Ia suplimente probiotice

Probioticele contin bacterii „prietenoase”, care stimuleaza apararea imunitara a organismului. Bacteriile din probiotice sunt o arma redutabila contra virusurilor si de aceea se si regasesc adesea in compozitia medicamentelor antivirale.

Spala-te pe maini

Nu trebuie sa devii obsedata de spalatul pe maini. Este suficient sa o faci inainte sa mananci, dupa ce mergi la baie, dupa ce ai preparat carne cruda sau dupa ce ai stranutat ori ai tusit.

Socializeaza

Poate ca o sa te amuze acest indemn, insa trebuie sa stii ca socializarea te ajuta sa te relaxezi, sa dai stresul la o parte si sa gandesti pozitiv. Iar toate astea se vor ti se vor citi in obraji, cum s-ar spune. O persoana relaxata este o persoana sanatoasa din cap pana in picioare.

Practica yoga

Chiar daca nu detii neaparat tehnicile de yoga, cateva exercitii de respiratie ai invatat dealungul timpului. E bine ca, din cand in cand, sa te opresti din ceea ce aveai de facut si sa inspiri adanc, apoi sa expiri controlat, astfel incat sa iti oxigenezi sangele.