Vicepremierul Liviu Dragnea, la funeraliile lui Ariel Sharon

Vicepremierul Liviu Dragnea va fi reprezentatul Guvernului României la funeraliile fostului premier israelian Ariel Sharon, care vor avea loc luni.

12 ian. 2014, 12:22
Vicepremierul Liviu Dragnea, la funeraliile lui Ariel Sharon

Fostul prim ministru israelian Ariel Sharon a murit sâmbătă, după ce în ultimii opt a fost în comă, ca urmare a unui accident vascular cerebral. Înmormântarea va avea loc luni, iar din partea Guvernului României va fi prezent vicepremierul Liviu Dragnea, se arată într-un comunicat al Executivului.

Funeraliile de stat vor avea loc luni, la Ierusalim, iar ulterior sicriul va fi dus la ferma din Deşertul Negev a fostului prim-ministru, unde acesta va fi înmormântat alături de soţia sa de origine română, Lilly.

ARIEL SHARON A MURIT. Sicriul cu trupul lui Ariel Sharon va fi expus în Knesset, duminică, unde i se vor aduce omagii.

Două românce, MARILE IUBIRI ale fostului premier israelian

Ariel Sharon avea 85 de ani şi de-a lungul vieţii a avut două mari iubiri, ambele românce, cu care a avut trei copii.

Marile iubiri ale fostului premier israelian, Ariel Sharon au fost de origine română. Cucerit de surorile braşovence Margareta şi Rozalia, marele lider politic s-a căsătorit mai întâi cu Margareta, iar după moartea acesteia, a luat-o de soţie pe cumnata lui, Rozalia.

Surorile Zimmermann, născute la Braşov şi plecate cu familia în Israel în 1949, i-au cucerit inima marelui om politic, Ariel Sharon. Prima poveste de dragoste a trăit-o cu Margareta.

ARIEL SHARON A MURIT: Tânărul Ariel şi românca s-au întâlnit pe o alee care duceau spre ferma familiei Sharon. „Într-o zi, în timp ce udam grădina de portocali, am zărit o fată care cultiva legume pe câmpul de lângă casa noastră. Niciodată în viaţa mea nu văzusem o femeie mai frumoasă”, povestea Sharon, în cartea autobiografică, despre Margalit, aşa cum avea să îşi alinte prima iubire.

După un an s-au căsătorit, cu binecuvântarea familiilor. Margareta era soră medicală la Ierusalim, iar Ariel îmbrăţişase cariera militară.

În 1956 a venit pe lume şi primul fiu al cuplului Ariel Sharon – Margareta Zimmermann, Gur.

ARIEL SHARON A MURIT: Fericirea celor trei n-a durat însă mult, pentru că în mai 1962, soţia lui Ariel a murit, înainte să împlinească 32 de ani. Decesul ei a survenit în urma unui teribil accident rutier, maşina sa fiind lovită frontal de un camion, în timp ce se îndrepta spre Ministerul Sănătăţii din Ierusalim, unde lucra ca asistentă şefă.

După tragedie, conform tradiţiei iudaice, sora mai mică a Margaretei, Rozalia, a trebuit să se îngrijească de micul Gur, iar apropierea dintre ea şi Arik, aşa cum mai era numit Ariel Sharon, a fost doar o chestiune de timp. Prietenia lor a devenit în timp dragoste, iar cei doi s-au căsătorit la un an de la moartea Margaretei şi au mai avut doi copii.