Victor Atanasie Stănculescu a suferit două atacuri cerebrale: „Nu poate să comunice”

Se confirmă din tot mai multe surse faptul că generalul Victor Atanasie Stănculescu, celebra "eminenţă cenuşie" a evenimentelor din decembrie 1989 şi de după, este grav bolnav. Potrivit unor informaţii de ultimă oră, el ar fi suferit două atacuri cerebrale după o operaţie relativ simplă care a avut loc la Spitalul Floreasca, scrie ring.ro.

14 iun. 2016, 07:47
Victor Atanasie Stănculescu a suferit două atacuri cerebrale: „Nu poate să comunice”

„Nu aveţi cum să vorbiţi cu domnul general Stănculescu pentru că a avut un accident cerebral şi nu poate să vorbească cu nimeni. (…) Nu poate să comunice cu nimeni. (…) Nu-şi doreşte să vadă pe nimeni. Haideţi să-i păstrăm un gând frumos, o memorie frumoasă şi să ne rugăm să se refacă, să se recupereze! (…) Nu este internat. Nu vă mai luaţi după toate ştirile pe care le vedeţi la toate televiziunile, că aşa s-a minţit despre tot, cu televizorul”, scrie rind după o discuţie cu fiica generalului Victor Atanasie Stanculescu.

„A tras foarte multe în ultima perioadă”

Se pare că generalul a suferit o intervenţie chirurgicală la Spitalul de Urgenţă Floreasca (n.r. – o operaţie de hernie făcută după ce, la mijlocul lunii mai, ar fi ridicat o damigeană, conform fostului senator Marius Marinescu, care susţine că imediat după aceea ar fi vorbit cu generalul). “Da, e adevărat că a fost operat la Urgenţă. A fost o recuperare mai lungă. Între timp a făcut un accident vascular (n.r. – cerebral). L-a făcut şi pe al doilea. (…) Să ne rugăm să se refacă, să se recupereze. (…) Vedeţi, se spun şi se aud foarte multe. El a tras foarte multe în ultima perioadă şi nu a interesat pe nimeni. Nu au făcut decât să arunce cu piatra în acest om şi să-l împroaşte cu noroi. Despre asta vorbim…”. Întrebată dacă generalul suferind a cerut un preot, un preot anume, un duhovnic, aşa cum aveam noi informaţia, femeiea de lângă Victor Atanasie Stănculescu nici nu ne-a confirmat, dar nici nu a infirmat, spunând: ”Ce preot, ce preot?!… Haideţi să nu mai discutăm lucruri care cred că nu primesc pe nimeni!…”