Victor Ponta: Blejnar e bine merci pe la Monte Carlo, iar Gelu Diaconu cercetat penal şi dat afară. Bravos România

Fostul premier Victor Ponta a postat, luni, un mesaj pe pagina sa de Facebook în care laudă performanţa ANAF-ului condus de Gelu Diaconu care a fost demis de Dacian Cioloş.

15 feb. 2016, 11:21
Victor Ponta: Blejnar e bine merci pe la Monte Carlo, iar Gelu Diaconu cercetat penal şi dat afară. Bravos România

„În 2015 investițiile străine directe au crescut cu 25% față de 2014! În 2015 datoria externă a României a scăzut cu 3,8 miliarde euro! În 2015 ANAF (condus de Gelu Diaconu) a colectat cu 2,5 miliarde de euro mai mult decât colecta ANAF pe vremea lui Blejnar! Rezultatul: Blejnar e bine merci pe la Monte Carlo și Diaconu cercetat penal și dat afară. Bravos România„, a scris Victor Ponta pe Facebook.

Citeşte şi: Fostul şef al Fiscului, Gelu Diaconu, despre dosarul lui Victor Ponta: „Unde e prejudiciul? Fiscal vorbind”

În acest context, fostul şef al ANAF, Gelu Diaconu, a vorbit într-un interviu pentru Economica.net despre dosarul Turceni-Rovinari în care fostul premier Victor Ponta a fost trimis în judecată.

Gelu Diaconu susţine că ANAF nu s-a constituit parte civilă în dosar aşa cum apăruse în presă. Mai mult, fostul şef al Administraţiei Fiscale susţine că în dosarul Turceni-Rovinari, pe partea care ţine de Victor Ponta, nu ar exista vreun  prejudiciu.

Citeşte şi: Fostul şef ANAF, Gelu Diaconu: Emigrez în Congo dacă Fiscul va încasa bani ca în 2015

Am tăcut, deşi poate a fost o greşeală, dar m-am gândit să nu implic ANAF în scandaluri, atunci când DNA a dat eronat comunicat că ANAF s-a făcut parte civilă în dosarul Ponta-Şova. Sau dacă s-a făcut, sub nici o formă sub semnătura mea, poate o fi semnat vreun portar de la ANAF. (…) Păi la cât mă pricep eu în materie de TVA, sau poate nu mă pricep, că Fiscul a mai avut şefi care nu se pricepeau la TVA, dar nu vreau să-l pronunţ. Un contract între Şova şi Ponta înseamnă deducerea TVA facturat lui Ponta de către Şova. Ponta l-a luat şi l-a plătit statului. Unde e prejudiciul? Fiscal vorbind. Eventual, în măsura în care tranzacţia era fictivă, dar ce e o tranzacţie fictivă într-un contract de asistenţă juridică? O faci la telefon. Dacă ar fi fictivă, tranzacţia cade, şi ar trebui să-i returnăm TVA lui Ponta. Nu e absurd?”

Totodată, fostul şef ANAF a precizat că a fost acuzat în trecut ca fiind „omul lui Ponta”.

Dacian Cioloş l-a demis joi pe Gelu Ştefan Diaconu, şeful ANAF, după ce iniţial acesta din urmă refuzase să-şi dea demisia, aşa cum i-a cerut ministrul Finanţelor, Anca Dragu. Premierul l-a demis şi pe vicepreşedintele ANAF. Cei doi sunt urmăriţi penal în cazul Mădălin Voicu – Nicolae Păun. În locul lui Diaconu conducerea ANAF va fi asigurată de Daniel Diaconescu.