Victor Ponta cere poziţia SRI pe tema agentului acoperit: George Maior să prezinte un punct de vedere clar

Victor Ponta a solicitat, marţi, şefului SRI, George Maior, să exprime o poziţie clară despre declaraţiile lui Traian Băsescu privind faptul că premierul ar fi fost ofiţer acoperit SIE în perioada 1997-2001. Totodată, premierul a subliniat că preşedintele are "patima puterii" şi foloseşte "arme murdare" împotriva sa şi a apreciat că liderul PNL Klaus Iohannis, care suferă de "patima funcţiilor", a împrumutat strategia şefului statului în speranţa că va obţine ce-şi doreşte.

14 oct. 2014, 13:53
Victor Ponta cere poziţia SRI pe tema agentului acoperit: George Maior să prezinte un punct de vedere clar

„Domnul Meleşcanu a pronunţat deja un punct de vedere foarte clar şi cred că trebuie ca şi domnul Maior să prezinte un punct de vedere foarte clar. Folosirea instituţiilor statului în campania electorală de către domnul Băsescu este nu doar imorală, ci, cred, şi ilegală. Acum nu mai este nicio iluzie că Băsescu şi Iohannis sunt apărătorii statului. Nu! Ei sunt apărătorii puterii şi ai funcţiilor pe care şi le doresc. Dar instituţiile statului au rezistat şi după 16 noiembrie vom avea din nou o ţară a noastră, nu a lui Băsescu şi Iohannis, cărora sunt convins că metodele de campanie le vor aduce mai puţine voturi”, a declarat Victor Ponta, la Iaşi.

Citeşte şi TEODOR MELEŞCANU: Băsescu, SINGURUL preşedinte care a cerut liste cu ofiţerii acoperiţi. A ÎNCĂLCAT legea

„Cred că se impune ca domnul Băsescu să răspundă în faţa legii. Justiţia are propriul drum şi va face, dacă va fi cazul, cercetările legate de încălcarea unor legi. Serviciile de informaţii se află sub controlul Parlamentului şi sunt convins că Parlamentul va face această analiză şi va lua măsurile care se impun”, a comentat Ponta.

Victor Ponta a menţionat că, dacă în cazul lui Traian Băsescu, care are „patima puterii”, înţelege că faptul că în curând va pierde puterea îi creează „anumite sentimente, frustrări, tulburări”, ultimele declaraţii făcute la adresa sa de Klaus Iohannis sunt doar „ceva mult mai murdar” şi dovedesc că „domnii Băsescu şi Iohannis au o strategie comună”.

Citeşte şi Liviu Dragnea: Băsescu, un SECURIST BĂTRÂN, disperat şi supărat că FEMEIA pe care o susţine se face de râs

Preşedintele PSD a punctat că refuză să intre în „campania murdară” făcută de Iohannis şi Băsescu şi că îşi doreşte să câştige alegerile „la vot”, nu „la masa verde”, cum a făcut Traian Băsescu în 2009 şi cum crede că speră acum să o facă şi Klaus Iohannis.

„Domnul Băsescu are patima puterii, iar domnul Iohannis pe cea a funcţiilor pe care şi le doreşte fără a fi pregătit pentru ele. În 2008 a dorit să fie prim ministru, în 2014 a dorit să fie ministru de Interne, apoi de Finanţe, iar acum preşedinte. Cred că e momentul – un moment de mizerie – ca românii să ştie ce vor să aleagă. Dacă vor să aleagă un preşedinte ca dl. Iohannis, ca dl. Băsescu, care să păstreze un mod murdar de a face politică, cu atacuri sub centură, cu aşa-zise dezvăluiri care se dovedesc a fi minciuni, cu distrugerea adversarului şi care nu are un plan sau o viziune pentru România, sau dacă ducem mai departe ce am început în 2012 ca USL, cu mine preşedinte”, a comentat Victor Ponta.

Citeşte şi Tăriceanu: Scandalul ofiţerului acoperit este o diversiune. Crează o vulnerabilitate a securităţii naţionale

Premierul a adăugat că problemele morale ale tademului Băsescu-Iohannis arată că aceştia „nu vor să schimbe nimic”: „Cred că problemele morale ale celor doi – la dl Băsescu le ştiţi foarte bine, la dl. Iohannis, care l-a înjunghiat pe la spate pe dl. Antonescu şi care a dat pe tavă unul dintre cele mai respectabile partide din România domnilor Blaga, Predoiu şi celorlalţi – demonstrează faptul că nu vor să schimbe nimic, că vor să rămânem într-o ţară în care minciuna, calomnia, mizeria sunt singurele arme prin care se scot din luptă adversarii politici”.