Ponta, despre soarta lui Dragnea în PSD. Ce se va întâmpla cu funcţia de preşedinte executiv al partidului

Victor Ponta a declarat, vineri, la România TV că funcţia de preşedinte executiv al PSD va rămâne neocupată până la Congresul PSD din toamnă după ce Liviu Dragnea şi-a dat demisia.

22 mai 2015, 20:08
Ponta, despre soarta lui Dragnea în PSD. Ce se va întâmpla cu funcţia de preşedinte executiv al partidului

Victor Ponta a declarat la România TV că discută zilnic „despre ce înseamnă structura şi organizarea partidului” cu Liviu Dragnea şi secretarul general PSD, Andrei Dolineaschi, chiar dacă cel dintâi şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte executiv al partidului. Mai mult, întrebat dacă funcţia va fi ocupată sau va fi scoasă, Ponta a precizat că „asta o să decidă Congresul”.

Citeşte şi Liviu Dragnea, BILANŢ după demisia din Guvern. Care este CEL MAI MARE REGRET al său

Nu mai este preşedinte executiv, dar va rămâne în partid. O să decidă Congresul dacă o să ocupăm funcţia sau nu. A respectat o decizie care a fost greşită. A fost o condamnare simbolică pentru toţi cei care am vrut atunci să ducem la suspendarea lui Băsescu. Vreo 45 de de oameni au fost achitaţi„, a declarat Victor Ponta.

Liviu Dragnea a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare în dosarul privind fraude la referendumul din 2012, pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu. Decizia luată vineri de instanţa supremă nu este definitivă.

Dragnea, secretar general al PSD la data faptelor, a fost trimis în judecată pentru infracţiunea de folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite. Concret, procurorii l-au trimis în judecată, alături de 74 de preşedinţi şi membri ai unor secţii de votare din localităţi din judeţele Teleorman, Vrancea, Gorj şi Olt, pentru falsificare, prin orice mijloace, a documentelor de la birourile electorale şi introducerea în urnă a unui număr suplimentar de buletine de vot decât cele votate de alegători, infracţiuni comise sub forma autoratului, complicităţii sau a instigării.

Liviu Dragnea a anunţat vinerea trecută că a demisionat din postul de ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi că îşi va depune mandatul de preşedinte executiv al partidului, ca urmare a deciziei instanţei de a-l condamna în dosarul „Referendumul”.