Victor Ponta îl apără pe Tăriceanu: Stilul ăsta de LINŞAJ BĂSIST, KBG-ist, sper să nu-l mai avem în România

Premierul Victor Ponta a declarat, joi seară, la România TV că nu vrea să comenteze scrisoarea pe care Călin Popescu Tăriceanu i-a adresat-o lui Klaus Iohannis, însă a criticat "stilul de linşaj băsist", "KBG-ist, Gestapo-vist" folosit de unii în comentariile făcute după demersul şefului Senatului.

28 mai 2015, 20:41
Victor Ponta îl apără pe Tăriceanu: Stilul ăsta de LINŞAJ BĂSIST, KBG-ist, sper să nu-l mai avem în România

Nu aş vrea să comentez prea mult acest subiect (scrisoarea lui Călin Popescu Tăriceanu către Klaus Iohannis – n.r.), pentru că, să fiu sincer, cred că oamenii aşteaptă de la premier să-şi facă treaba la Guvern şi să se ocupe de salarii, de pensii, de economie. Nu am intervenit şi nici nu vreau să intervin.

Vreau să fac o singură observaţie: mi se pare că trăim şi trebuie să trăim într-o democraţie, în care fiecare poate să spună ce gândeşte. Poate să aibă dreptate sau poate să greşească. Dar stilul ăsta de linşaj pe care îl avem de la Băsescu şi de la băsişti încoace, doar pentru că cineva vrea să spună ceva, şi sărim cu ciomegele mediatice ca să-l omorâm imediat, ţine de un stil băsist pe care eu sper să nu-l mai avem mult timp în România, chiar dacă cei care îl practică sunt cei care îl lăudau pe Băsescu înainte şi acum au rămas fără stăpân„, a declarat Victor Ponta la România TV.

Mai mult, premierul condamnă „stilul KBG-ist” al celor care sunt obişnuiţi să-i critice pe cai care nu sunt în asentimentul lor. „Pot să nu fiu de acord cu unii, dar nu mă apuc acum să le interzic să spună ceva. Pot să îl combat, să îi spun de ce nu are dreptate. Stilul ăsta aşa KBG-ist, Gestapo-vist, în care te apuci să îl omori pe unul doar pentru că a zis ceva, nu sunt de acord şi m-aş bucura să nu-l mai avem în România”, a conchis premierul Victor Ponta.

Senatorul Călin Popescu Tariceanu, alături de mai mulţi colegi din PLR, i-a transmis, marţi, o scrisoare deschisă preşedintelui Klaus Iohannis, în care îi cere „să le înlăture, prin demitere ori prin demisie, din funcţiile pe care le ocupă în mod nedemn, pe Livia Stanciu şi Laura-Codruţa Kovesi”.  

Tăriceanu cere demiterea procurorului-şef al DNA şi a preşedintei ICCJ în urma „evenimentului care a avut loc pe 21 mai, când Curtea de Apel Bucureşti a stabilit definitive nevinovaţia cetăţeanului Mariana Rarinca, care a petrecut mai mult de şase luni în arest preventiv, pentru o faptă pe care nu a comis-o şi pentru care nu au existat niciodată probe”.

CITEŞTE ŞI: Livia Stanciu: Nu se pune problema să îmi dau demisia de la conducerea ICCJ