Ponta: Cei mai mari specialişti în „Brâncuşi” evaluează Cuminţenia la 5 milioane de euro. Va interveni DNA în 2017

Fostul premier Victor Ponta listează pe Facebook "o scurta lista a proiectelor ratate in mod catastrofal in 2016 de "Guvernul Lui" - asta ca tot doreste Dl Iohannis sa continue aceste proiecte , probabil cu aceleasi rezultate de pana acum".

01 oct. 2016, 11:40
Ponta: Cei mai mari specialişti în „Brâncuşi” evaluează Cuminţenia la 5 milioane de euro. Va interveni DNA în 2017

„Dupa rezultatele penibile ale campaniei de colecta publica pentru „Cumintenia Pamantului” Guvernul Tehnocrat tocmai a mai ratat rusinos un proiect prezentat cu surle si trambite de „Propaganda” si sustinut de „intelectualii lui Basescu – Iohannis -Ciolos ! Si zau ca incep sa fie multe proiecte pe lista de ratari, in timp ce la realizate ramanem tot la ZERO!

S-a pornit initial de la o idee laudabila – sa recuperam pentru Romania o opera a lui Brancusi ce apartinea legitim tarii noastre si care in mod abuziv a fost retrocedata unor presupusi mostenitori de prin Franta! Foarte rapid insa niste „smecheri tehnocrati” au transformat totul intr-o uriasa campanie de imagine proGuvern de genul „Dati un leu pentru Guvernul Meu” ! Normal ca oamenii nu s-au lasat pacaliti si au ignorat Propaganda care ne asfixiaeaza zi de zi mai ceva ca in vremea lui Ceausescu! Cu ceva pacaleala sustinuta de un efort de PR mai scump probabil decat valoarea totala a „Cuminteniei Pamantului” si cu cateva firme mari „convinse” sa dea bani daca mai vor contracte publice tot nu s-au strans nici macar 1 milion din cele 6 dorite!

Ca o bomboana pe coliva a fost si prostia cu care am cazut in capcana intinsa de cei de la Ambasada Rusiei!

Citeşte şi:  Ambasada Rusiei în România: Un român ne-a adus 19,19 lei, 4,41 euro, 0,31 USD, 200 de yeni, 200 woni, îi donăm

Acum situatia se complica rau – avocatii presupusilor prorietari asteapta pe 31 Octombrie TOTI BANII – deci Dl Ciolos osa fie obligat sa dea tot din Buget ( ceea ce putea face de la inceput)! Problema este ca eu am vazut expertiza oficiala facuta de cei mai mari specialisti in „Brancusi” care spunea clar ca suma maxima este de 5 Milioane Euro ( nu 11) !

Daca aloca orice suma din bugetul public asta este o decizie de oportunitate politica pe care Dl Ciolos o poate legal urmand sa explice opiniei publice de ce o face! Insa existand evaluarea de 5 milioane Euro aici cu siguranta vor interveni Curtea de Conturi in 2017 si DNA (probabil dupa 2018 cand se termina mandatul actualei conduceri)!

Sa facem o scurta lista de proiecte de imagine si Propaganda ratate :

1. „Cumintenia Pamantului” din 6 milioane Euro nu s-au strans nici 1 / restul vor fi puse din Buget ( adica din banii dvs)
2. Votul in Diaspora- o Campanie chiar mai fastuoasa decat cea de la punctul 1 – rezultatul a fost ca sub 10.000 de romani s-au inscris pentru vot ( la sectii sau prin corespondenta) – Guvernul a adaugat „din pix” inca 600.000 de votanti dintre cei care au acte oficiale / ce se intampla cu restul de 3 milioane ?!?! – stiu, Ponta si Corlatean vor fi de vina
3. ZERO fonduri europene in 2016 – dupa o campanie cu isterici Sorosisti in prim plan se termina anul si aflam ca tot cu zero ramanem – iar Comisia Europeana ne spune clar ca nu putem primi nimic pentru ca nu am acreditat institutiile care trebuie sa deruleze programele ( Autoritati de Management si Organisme Intermediare) – stiu , e totul din cauza lui Ghita care el e la guvernare din Noiembrie 2015
4. Subventiile in agricultura- pana la urma Comisia Europeana s-a plictisit de incompetenta de la Bucuresti si a alocat banii nostri catre refugiatii din Turcia/ asta la o tara care are ca Prim Ministru pe fostul Comisar European pentru Agricultura
5. Autostrazile care sa uneasca Regiunile Istorice ale Romaniei / pai aici e simplu Comarnic – Brasov complet abandonata ( „Ponta o facea prea scumpa”) ; Pitesti – Sibiu anulate toate procedurile si le fac ei acum cica pana in 2023!!! ( din cauza lui Sova ca le facea cu firme romanesti si nu straine) ; Iasi – Targu Mures mai traim si mai vedem ( din cauza lui Fenechiu, Adomnitei si Nichita care au vrut autostrada si ati vazut ce au patit)
6. Legea Salarizarii unice – mai vedem in 2017 daca votati „Guvernul Meu” ( din cauza Rovanei Plumb care lasase proiectul terminat)
7. Legea Redeventelor nici nu mai apare pe lista Guvernului ( sigur o sa tipe iar „Vuvuzeaua” Rares cum striga si in 2015 ca nu adoptam legea mai repede ca sa favorizam OMV – sau o sa taca chitic