Victor Ponta: N-o să spun niciodată „nu-l alegeţi pe Iohannis pentru că este neamţ!”

Premierul Victor Ponta a declarat luni seară, la România TV că apartenenţa la o minoritate etnică nu e "în niciun caz" un impediment pentru un candidat la preşedinţie şi că nu a dorit niciodată să-l atace pe liderul PNL, Klaus Iohannis, pentru că e "neamţ" sau pentru că nu este ortodox.

28 iul. 2014, 19:57
Victor Ponta: N-o să spun niciodată „nu-l alegeţi pe Iohannis pentru că este neamţ!”

„Cred că apartenenţa la o minoritate etnică, la o altă formă de exercitare a religiei, nu este în niciun caz o problemă pentru un candidat la preşedinţie şi n-o să spun niciodată: Nu-l alegeţi pe Klaus Iohannis pentru că e neamţ! Ceea ce am spus însă este că nu accept să fiu eu acuzat: Domne, nu poţi fi preşedinte pentru că eşti român. Nu poţi să fi preşedinte pentru că eşti ortodox şi că eşti cu Biserica Ortodoxă. Adică să ajung să-mi fie ruşine, să mă ascund, ce să fac? Eu sunt foarte mândru că m-am născut român şi ortodox şi aşa o să mor, nu cred că este un avantaj, dar nu este un dezavantaj”, a afirmat Ponta la România TV.

Citeşte şi Victor Ponta: Marele „TALENT” al lui Băsescu a fost să ŞANTAJEZE oameni. Pe mine nu mă poate şantaja

Prim-ministrul s-a arătat deranjat şi de faptul că „s-a inoculat în ultimii ani ideea că noi suntem o ţară de oameni răi, de oameni care trăiesc barbar, care trebuie să fim colonizaţi din afară”.

Citeşte şi Victor Ponta: Rectificarea bugetară din această săptămână va fi una POZITIVĂ VIDEO