Victor Ponta răspunde provocării lansate de jurnaliştii de la ZF. Ce va face în calitate de preşedinte

Victor Ponta a publicat pe blog-ul său răspunsurile la cele 20 de întrebări adresate candidaților de către jurnaliștii publicației Ziarul Financiar, referitoare la proiectul prezidențial pe care îl propune pentru România.

RomaniaTV.net
07 nov. 2014, 14:23
Victor Ponta răspunde provocării lansate de jurnaliştii de la ZF. Ce va face în calitate de preşedinte

Ponta răspunde provocării de a-și expune politicile și opțiunile în domeniile fiscalitate, ocuparea forței de muncă, infrastructură, sistemul de sănătate, politică externă, educaţie și administrație.

“Am acceptat provocarea jurnaliștilor de la Ziarul Financiar și am răspuns celor 20 de întrebări despre proiectul meu prezidențial pentru România!”, scrie premierul într-o postare pe pagina sa de Facebook.

În răspunsurile oferite jurnaliștilor de la ZF, Victor Ponta spune că va menține cota unică de 16%, precum și măsurile de relaxare fiscală adoptate: reducerea CAS cu 5 puncte procentuale și scutirea de impozit pe profitul reinvestit.

“Cota unică nu se modifică. Măsurile de relaxare fiscală adoptate deja – reducerea CAS cu 5 puncte procentuale, scutirea de impozit pe profitul reinvestit, reducerea TVA la pâine – vor fi continuate în 2015 și 2016 cu reducerea TVA generală, extinderea reducerii TVA la carne și legume și fructe, facilități fiscale acordate persoanelor ce lucrează în cercetare dezvoltare ș.a.”, scrie Victor Ponta pe blog-ul său.

Victor Ponta mai prezintă obiectivele sale de majorare a pensiilor, încurajarea natalității, și opțiunile sale în legătură cu modificarea Constituției, modernizarea satului, susținerea antreprenoriatului și reducerea birocrației.

Ziarul Financiar a adresat celor doi candidaţi pentru preşedinţia României un set de 20 de întrebări despre temele majore pentru economia și societatea românească.

Citiți răspunsurile premierului, pe blog-ul victorponta.ro.