Victor Ponta sprijină MODIFICAREA Constituţiei: Nu cred că preşedintele României trebuie să aibă multă putere

Preşedintele Partidului Social Democrat (PSD), premierul Victor Ponta, a declarat, marţi, la Consiliul Naţional al partidului, care se desfăşoară la Craiova, că va sprijini modificarea Constituţiei României, în spiritul propunerilor venite în 2012.

29 iul. 2014, 17:52
Victor Ponta sprijină MODIFICAREA Constituţiei: Nu cred că preşedintele României trebuie să aibă multă putere

Victor Ponta a declarat că îşi doreşte o Constituţie care să ajute la evitarea conflictelor.

„Nu cred că preşedintele României trebuie să aibă prea multă putere. Vă anunţ că voi sprijini, voi promulga o modificare a Constituţiei care să stabilească foarte clar ce face preşedintele, Guvernul, Parlamentul, un primar, un preşedinte de Consiliu Judeţean; o Constituţie care să ne ajute să evităm conflictele”, a declarat premierul.

„Vreau să fiu un preşedinte util societăţii. Ce rămâne după 10 ani după Traian Băsescu? Cred că preşedintele României trebuie să fie cel care dă o soluţie pentru un conflict, nu un om care seamănă vânt şi culege furtună. Cred că acest rol de a ajuta la dialog, de a accepta toate părerile, de a pune oameni împreună să lucreze, nu să se lupte, este cea mai importantă calitate pe care trebuie să o aibă viitorul preşedinte. Cred că tot ce am făcut în doi ani şi jumătate arată că schimbarea este posibilă şi că putem să fim mândri de ţara noastră”, a completat Victor Ponta.