ACCIDENT AVIATIC ÎN APUSENI. Cele 7 victime au fost GĂSITE. Pilotul Adrian Iovan a murit

O aeronavă care a plecat, luni după-amiază, de la Bucureşti spre Oradea, şi care avea la bord un echipaj medical, printre care şi pe purtătorul de cuvânt la Spitalul Elias, dr. Valentin Calu, a aterizat forţat în judeţul Cluj. Avionul era pilotat de Adrian Iovan. După câteva ore de căutări, victimele accidentului au fost găsit de un pădurar. Potrivit România TV, victimele vor fi transportate la Cluj pentru investigaţii şi ingrijiri medicale. 

20 ian. 2014, 19:26
ACCIDENT AVIATIC ÎN APUSENI. Cele 7 victime au fost GĂSITE. Pilotul Adrian Iovan a murit

UPDATE: Pilotul Adrian Iovan a murit, a declarat la România TV un localnic care a reuşit să ajungă până la locul în care avion pilotat de Adrian Iovan s-a prăbuşit.

UPDATE: Salvamontiştii nu vor ajunge foarte repede la locul accidentului aviatic

Locul în care a aterizat forţat, în zona Beliş, Cluj, avionul care avea şapte persoane la bord, a fost descoperit de un pădurar, dar salvamontiştii nu vor ajunge prea repede în zona respectivă.

Deşi este identificat locul accidentului, salvamontiştii vor ajunge, probabil, la locul respectiv în jurul orei 23,00, informează Agerpres.

‘Da, au dat de pasageri, dar încă nu au ajuns la ei. I-au localizat pe vârful Pietroasa, aşa a spus acel pădurar. Până nu se ajunge acolo… Între locul în care se află salvamontiştii şi locul respectiv e circa o oră şi jumătate de mers pe jos. Aceasta ar putea să însemne ora 22,30-23,00. E teren accidentat, e un vârf de 1.415 metri’, a declarat dispecerul Salvamont Cluj.

Un avion medical de mici dimensiuni, de tip BN 2, condus de pilotul Adrian Iovan, a aterizat forţat în zona Beliş, Pasul Ursoaia, în urma unei probleme apărute la bord.

UPDATE: Pilotul Adrian Iovan şi o tânără medic rezident sunt în stare foarte gravă. Femeia a intrat în stop cardiorespirator, a fost resuscitată şi transportată de către săteni pe braţe până în localitatea Pietreasa, situată la limita judeţelor Alba şi Cluj, de unde să fie preluat de ambulanţă.

Pilotul Adrian Iovan şi-a pierdut cunoştinţa de mai mult timp, iar copilotul are ambele picioare fracturate.

După ora 22.00, echipajele ISU au reuşit să ajungă la locul incidentului aviatic şi în scurt timp vor începe coborârea victimelor. Unele dintre ele sunt încarcerate.

UPDATE Cei șapte pasageri ai avionului prăbușit au fost găsiți de mai mulți localnici din localitatea Horea. Fostul primar al acestei comune, Cornel Olaru, a fost cel care a mobilizat întreaga comunitate pentru a căuta avionul. „Trei oameni de la noi din sat au descoperit avionul Vârful Petrești. Am vorbit cu medicul Radu Zamfir, care se afla la bord și care a acordat primul ajutor medical celor aflați în interior. Patru dintre pasageri nu au nimic. O femeie este încarcerată iar alte două persoane au răni mai ușoare. Tot medicul Zamfir mi-a spus și cum s-au prăbușit. Au zburat foarte jos prin ceață și la un moment dat avionul s-a lovit de vârful unui brad și s-au trezit la pământ”, a spus Cornel Olaru, potrivit StirideCluj.

Locuitorii din Horea au luat legătura cu salvatorii și ss-au deplasat pentru a-i ajuta pe cei 7 pasagerii.

Premierul Victor Ponta a anunţat, luni seară, că persoanele rănite în accidentul de avion de lângă Beliş au fost găsite, urmând a se organiza transportul acestora la spital.

PRIMELE IMAGINI din zona tragediei aviatice din Munţii Apuseni VIDEO

„Tocmai am primit un mesaj că au fost găsite persoanele căutate după accidentul aviatic”, a anunţat Victor Ponta în cadrul unei emisiuni la B1 TV.

Răniţii au fost găsiţi de un pădurar care cunoaşte zona şi care a anunţat luni seara prin 112 dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Alba că a ajuns în locul în care s-a prăbuşit în Munţii Apuseni un avion care transporta o echipă medicală. Pădurarul a spus că avionul s-ar afla în zona vârfului Petreasa.

Un avion care transporta o echipă medicală s-a prăbuşit luni în Munţii Apuseni, în zona de limită a judeţelor Alba şi Cluj. Avionul, care aparţine Agenţiei Naţionale de Transplant, decolase de pe Aeroportul Băneasa din Bucureşti şi se îndrepta spre Oradea, unde medicii urmau să participe la o operaţie de transplant. Avionul era pilotat de Adrian Iovan, fostul soţ al creatoarei de modă Romaniţa Iovan.

Avionul este de tip BN2 şi a aterizat forţat într-o zonă muntoasă din judeţul Cluj. Incidentul aviatic a fost anunţat la serviciul unic de urgenţă 112, la ora 16.16, de către un medic care se afla în avion.