Victor Ponta, vizită de lucru la Constanţa. După întrevederea cu specialiştii, va decide soarta podului Agigea

Premierul Victor Ponta efectuează, vineri, o vizită la Constanţa, unde se decide dacă Pod Agigea se va închide sau nu pentru reparaţii.
Romania TV
27 sept. 2013, 09:59
Victor Ponta, vizită de lucru la Constanţa. După întrevederea cu specialiştii, va decide soarta podului Agigea

Premierul Victor Ponta se află, vineri, în Constanţa, unde a avut porgramată o vizită în Portul Militar, unde, împreună cu ministrul Apărării, Mircea Duşa, s-a întâlnit cu marinarii şi a asistat la ceremonia de plecare în misiune a Fregatei Regina Maria, care va lua parte la Operaţiunea „Active Endeavour”.

Deşi ar fi trebuit să meargă pe şantierul Podului Agigea, Victor Ponta va participa direct la şedinţa de la Prefectura Constanţa, privind închiderea podului de peste Canalul Dunăre – Marea Neagră pentru următoarele două luni.

Şedinţa se va desfăşura cu uşile închise pentru că ultimele două întâlniri pe această temă au fost foarte tensionate. 14 edili din sudul judeţului Constanţa, care conduc localităţile situate la sud de Agigea s-au declarat împotriva închiderii podului. Ei spun că pierderile economice generate de ocolul de 100 de kilometri vor fi de peste 35.000 euro pe zi.

Două sute de mii de constănţeni ar fi afectaţi de o eventuală închidere a podului de peste canal. La şedinţă de vineri va participa şi ministrul Dan Şova, alături de reprezentanţi ai constructorului şi proiectantului operaţiunilor de reabilitare.

„Dacă există orice soluţie să nu se închidă podul, o adoptăm mâine. Pe de altă parte, am văzut un comunicat absolut iresponsabil, nu ştiu cine, o uniune, că să nu închidem podul, orice ar fi. Bun, şi când o să pice primul TIR cu pod cu tot, cine e de vină, domnul ăla de la uniunea nu-ştiu-care de la nu-ştiu-ce sindicat sau eu sunt de vină?”, spunea, joi, Victor Ponta, adăugând că nu va lăsa ca podul să fie funcţional în actualele condiţii de funcţionare numai pentru a nu fi criticat.

„Dacă reuşim să găsim altă soluţie tehnică decât să închidem Podul Agigea, sunt cel mai fericit şi eu şi toţi locuitorii din zonă. Dar nici nu pot să spun că îi las să cadă cu podul ca să nu mă critice un om care are un camion. Păi cade camionul în canal, asta e ideea?”, a adăugat Ponta.

Premierul a precizat că podul se va închide două-trei luni pentru reparaţii, dacă nu se va găsi altă soluţie.

Începând de luni, pe podul de la Agigea se circulă pe un singur fir pe sens, iar din 1 octombrie traficul va fi închis total.

Prefectul a susţinut că autorităţile încearcă găsirea unor rute ocolitoare cât mai scurte atât pentru cei care se deplasează cu autovehiculele, cât şi pentru traficul de marfă, iar acestea vor fi anunţate în zilele următoare.

De asemenea, prefectul susţine că este posibil ca locuitorii din sudul judeţului care se deplasează cu mijloace de transport în comun în municipiul Constanţa să nu fie nevoiţi să ocolească, ci ar putea traversa podul pe jos, iar apoi să fie aşteptaţi de alte autobuze care să-i ducă la destinaţie.

Cristian Andrei, consilierul directorului general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, a explicat că podul trebuie închis pentru că lucrările au loc la înălţime, iar dacă circulaţia nu va fi oprită ar putea fi pusă în pericol siguranţa şoferilor.

Un număr de 14 primari din sudul judeţului Constanţa se declară însă împotriva închiderii podului de la Agigea şi cer găsirea altei soluţii pentru reparaţii, spunând că în autorizaţia de construcţie nu este prevăzută închiderea podului şi că nu înţeleg de ce lucrările nu au fost terminate nici după trei ani.

Lucrări pentru reabilitarea podului de la Agigea au fost începute în urmă cu trei ani, iar în acest interval au existat mai multe restricţii de circulaţie.

Într-un comunicat al CNADNR din octombrie 2010 se preciza că firma Bilfinger Berger Baugesellschaft a câştigat licitaţia pentru reabilitarea podului de la Agigea, iar valoarea contractului este de 3,8 milioane de euro, fără TVA. Podul de la Agigea are o lungime de 266 de metri şi o lăţime de 20,90 metri.

Spynews
Crimă înfiorătoare în Arad. Un bărbat și-a ucis cu sânge rece soția, după care și-a pus capăt zilelelor. Cei doi au fost găsiți de fiul lor: „Tati a omorât-o pe mami” / FOTO
Bzi.ro
Lupta dintre Zanni și Iancu Sterp se mută în ring? Ar trebui să se bată într-o gală RXF
Fanatik.ro
Orașul pe care Nicolae Ceaușescu l-a adorat. A ajuns acum o ruină, iar locuitorii se plâng de condițiile grele în care trăiesc
Capital.ro
Obligatoriu la plata cu CARDUL. Lege definitivă în România. Intră în vigoare azi, 16 iunie
Playtech.ro
Mădălina Ghenea, apariție de Playboy. Niciodată NU a fost atât de îndrăzneață
DailyBusiness
Vești bune pentru pensionari! Începe distribuirea biletelor de tratament
Adevarul
România a intrat în Cartea Recordurilor cu cea mai mare paradă moto din lume. Nu mai puțin de 3.722 motocicliști au participat la parada de pe ruta Pitești-Mioveni FOTO VIDEO
Spynews
Anunț de ultimă oră! Val de aer tropical în România! Temperaturi caniculare în țară, după furtuni
Spynews
Bianca Iordache a fost externată! Bruneta și fetița ei au ajuns acasă după naștere. Imagine emoționantă / FOTO
Evz.ro
Florian Coldea, legături cu mafia albaneză. Documente oficiale
Impact.ro
Antonia, apariție INCENDIARĂ la plajă! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat tot la vedere ...
Prosport.ro
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini incendiare în costum de baie
wowbiz.ro
Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini în exclusivitate
Cancan.ro
Veste tristă despre Florin Piersic, la scurt timp după ce fusese externat
Playsport.ro
INCREDIBIL! Vedeta din România a fost îngrozită de ceea ce a trăit în America! "Urăsc țara asta". A filmat un atac armat și a postat imaginile
kanald.ro
„Tati a omorât-o pe mami” Crimă înfiorătoare în Arad! Un bărbat în vârstă de 77 de ani și-a ucis soția, iar apoi s-a sinucis
Capital.ro
Se fac verificări chiar LA GRANIȚA cu România. Decizia se aplică de mâine, 16 IUNIE
StirileBZI
Astăzi, intră banii pe cardurile de alimente! Ce români vor primi 250 de lei
Prosport.ro
FOTO. Mariana Bitang, transformare fizică uluitoare: cu greu a mai putut fi recunoscută! Cum arată doamna gimnasticii românești la 62 de ani
stirilekanald.ro
"Era sânge, era casa groazei!" - Ultimele clipe din viața Rădiței, surprinse de camerele de supraveghere
substantial.ro
Klaus Iohannis: Rusia rămâne cel mai mare risc pentru securitatea europeană
MediaFlux
RĂSTURNARE privind RECALCULAREA PENSIILOR! Lovitură pentru SENIORI
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?