HAOS ÎN UCRAINA. Separatişti proruşi ATACĂ şi JEFUIESC romii

Separatişti proruşi din oraşul ucrainean Slaviansk atacă şi jefuiesc romi, indiferent de vârsta şi sexul acestora, a anunţat sâmbătă dimineaţa agenţia oficială Ukrinform. Asta după ce separatiştii i-au luat în colimator şi pe evrei. Pentru detensionarea situaţiei, Kievul le-a promis separatiştilor că le va îndeplini câteva revendicări.

RomaniaTV.net
19 apr. 2014, 10:05
HAOS ÎN UCRAINA. Separatişti proruşi ATACĂ şi JEFUIESC romii

În ciuda acordului de la Geneva, pro-ruşii provoacă noi violenţe în regiunile estice. Potrivit presei ucrainene, separatiştii din Slaviansk pătrund înarmaţi în casele romilor, îi bat şi îi jefuiesc. Ei spun că acţionează în baza unui ordin primit din partea aşa-numitului primar al poporului, care este un simpatizant prorus.

Activiştii pro-ruşi se pare că îi vizează şi pe evrei. Separatiştii din regiunea Doneţk i-au obligat pe evreii cu vârsta peste 16 ani să se înregistreze la sediul administraţiei locale până în 3 mai. Ei trebuie să prezinte documente privind religia, componenţa familiei şi bunurile pe care le deţin.

La Doneţk, ca şi în restul localităţilor din estul Ucrainei, separatiştii rămân pe poziţii. Ei nu vor să părăsească sediile ocupate deşi li s-a garantat îndeplinirea mai multor revendicări. Printre ele se numără o amplă descentralizare şi un statut special pentru limba rusă.