Vitamine şi minerale de care nu te poţi lipsi

Daca stai departe de prajeli si de dulciuri si ai uitat complet de bauturile carbogazoase, probabil esti convins(a) ca ai o dieta sanatoasa si echilibrata. Totusi, resimti efectele oboselii si constati ca, desi ai reusit sa dai jos cateva kilograme, nu esti deloc in forma. Motivul: o alimentatie sanatoasa nu inseamna exclusiv renuntarea la placerile culinare interzise, ci presupune varietate.

30 nov. 2015, 21:15
Vitamine şi minerale de care nu te poţi lipsi

Organismul functioneaza la parametri optimi numai atunci cand primeste toate tipurile de nutrienti. Acest lucru e posibil printr-o dieta echilibrata, bazata pe diversitate. Cea mai mare problema a persoanelor care doresc sa slabeasca este ca se concentreaza pe anumite grupe de alimente, pe care le consuma exclusiv, crezand ca asa vor obtine rezultate maxime. In consecinta, organismul e privat de o serie de substante nutritive, gasite in alimentele pe care le ocolim sau la care pur si simplu nu ne gandim ca pot fi incluse in meniu.

Aceeasi problema o au si cei cu un program de lucru incarcat, care nu le permite sa manance la ore fixe sau sa-si planifice gustari sanatoase. Aceste persoane se bucura, de obicei, de o singura masa copioasa pe zi – cel mai adesea seara –, se vad nevoite sa sara peste micul dejun si isi potolesc foamea la birou cu fast-food, covrigei sau biscuiti rontaiti deasupra tastaturii.

Daca te recunosti in una dintre cele doua situatii, probabil ca si tu ai unele carente nutritionale si ar fi bine sa inveti sa-ti diversifici alimentatia. Iata care sunt principalele 4 vitamine si minerale ce nu trebuie sa-ti lipseasca din dieta, asa cum au fost stabilite de Academia Americana de Nutritie si Dietetica, care sunt dozele zilnice recomandate si de unde poti sa le obtii.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO