Volkswagen: 3,6 milioane maşini, cu motoare de 1,6 litri, necesită reparaţii majore

Aproximativ 3,6 milioane de vehicule Volkswagen vor trebui să fie rechemate la service în Europa, pentru înlocuirea componentelor motoarelor diesel de 1,6 litri, a anunțat vineri un purtător de cuvânt al Ministerului Transporturilor din Germania.

09 oct. 2015, 12:45
Volkswagen: 3,6 milioane maşini, cu motoare de 1,6 litri, necesită reparaţii majore

Volkswagen crede că este suficientă repararea softului la vehiculele cu motoare de 1,2 și doi litri, dar pentru motoarele de 1,6 litri va fi necesară o adaptare tehnică majoră, a explicat Martin Susteck, purtătorul de cuvânt al Ministerului Transporturilor din Germania.

Grupul Volkswagen a recunoscut recent că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane în Germania) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Vineri, acțiunile VW au urcat la Bursa de la Frankfurt cu 2,71%, la 106,30 euro. În condițiile în care capitalizarea bursieră s-a redus cu aproape 35% de la începutul scandalului, în 18 septembrie, analiștii susțin că statul ar putea interveni dacă acțiunile vor scădea și mai mult la bursă.

Citeşte şi Volkswagen, prejudiciu de 30 de milioane de euro la bugetul statului român

Volkswagen va începe în ianuarie rechemarea la service a vehiculelor echipate cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel, operațiunea urmând să fie finalizată până la sfârșitul lui 2016, a afirmat miercuri noul director general al VW, Matthias Mueller.

Vezi şi Volkswagen România, anunţ important. Poţi verifica online, ACUM, dacă maşina ta are motorul trucat

Pe lângă repararea celor 11 milioane de vehicule implicate în scandalul vehiculelor echipate cu motoare diesel trucate, Volkswagen se confruntă cu perspectiva unor amenzi care ar putea să se ridice la 7,4 miliarde de dolari numai în SUA, potrivit analiștilor de la firma Sanford C. Bernstein Ltd, precum și cu pierderea încrederii investitorilor și consumatorilor.

Portofoliul Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi și Bugatti, dar și camioanele MAN și Scania.