Voronin, atac la Băsescu: I-am dăruit vin ca să devină alcoolic definitiv şi să nu se mai lege de Moldova

Atac la ex-președintele României în plenul Parlamentului moldovenesc. Într-o dispută verbală cu Mihai Ghimpu, care l-a atenționat că deși este împotriva ideii unirii cu România, i-a dăruit vin lui Traian Băsescu, Vladimir Voronin a spus că Băsescu ar fi alcoolic și că nu i-a fost "jale" să îi facă un cadou.

24 mart. 2017, 13:30
Voronin, atac la Băsescu: I-am dăruit vin ca să devină alcoolic definitiv şi să nu se mai lege de Moldova

Dezbaterea din Parlamentul Republici Moldova privind proiectul liberalilor de a declara drept sărbătoare naținala ziua de 27 martie, ziua unirii României cu Basarabia, a degenerat într-un schimb de replici halucinant între liberalul Mihai Ghimbu și comunistul Vladimir Voronin despre vinul pe care Republica Moldova l-ar fi dat fostului președinte al României, Traian Băsescu.

„Ceea ce a vorbit Mihai Ghimpu este adevărat și confirmă că Voronin este generos, bun la inimă și nu i-a fost jale pentru Băsescu, să-i dea un vagon cu vin, ca după ce se îmbată și devine alcoolic definitiv, n-o să se mai lege de Republica Moldova. Iaca Mihai Ghimpu nu știe toate, măcar că e cercetaș”, a spus Voronin.

Intervenția sa a stârnit reacția negativă a unei părți semnificative a deputaților. Liderul comuniștilor s-a arătat deranjat de ședința comună a Guvernelor R. Moldova și României, care a avut loc ieri la Piatra-Neamț.

„Ce înseamnă ședințele comune ale Guvernelor României și Republicii Moldova? Care sunt consecințele și în baza cărei legislații se face aceasta? Știu că ultima ședință și un prim-ministru, și altul, stau la pușcărie. Ăștia de acum unde vor să ajungă?”, a întrebat Voronin.