Vrei să câştigi 20.000 de euro? Iată ce trebuie să faci

Publicat: Duminică, 11 Februarie 2018 10:56 // Actualizat: Duminică, 11 Februarie 2018 10:56 // Sursa: romaniatv.net

Un concurs destinat tinerilor cu idei şi iniţiativă s-a lansat zilele acestea, la capătul competiţiei aşteptând premiide 20.000 de euro.

La sfârşitul acestei săptămâni s-a lansat Future Makers, programul educaţional de antreprenoriat pentru 1.500 de tineri, ce cuprinde o competiţie de idei de business pentru viitor cu premii de 20.000 de euro.

Future Makers invită tinerii pasionaţi de antreprenoriat şi de viitor să îşi pună ideile în aplicare în cadrul atelierelor de antreprenoriat şi în cadrul competiţiei de idei de business. Înscrierile se fac prin intermediul site-ului www.futuremakers.ro în perioada 8 februarie - 20 mai.

Competiţia angrenează peste 1500 de tineri (20-29 de ani) din Bucureşti, Iaşi, Cluj, Timişoara, Craiova şi alte centre universitare, în ateliere de antreprenoriat în perioada februarie-mai. Mai multe detalii despre ateliere aici.

Timp de 3 luni vor fi sprijinite în programul de incubare 50 de idei finaliste, care vor fi transformate în planuri concrete de business. Echipele din incubator vor fi conectate cu alte startup-uri din reţeaua internaţională a Global Shapers şi vor avea acces la mentori şi antreprenori de succes. La finalul competiţiei, echipele vor avea pitch-uri în faţa juriului. Premiile sunt în valoare de 20.000 de euro şi urmăresc să transforme ideile bune de azi în organizaţii sustenabile de mâine.

"Proiectul a pornit de la nevoia de a aduce în România conversația globală despre a patra revoluție industrială şi schimbările sociale generate de aceasta. Ştim că o mare parte dintre meseriile actuale probabil vor dispărea, dar credem că tinerii sunt în poziția de a participa la crearea unora noi şi vrem să ii ajutăm. Un studiu pe care l-am realizat în peste 100 de țări din reţeaua Global Shapers în 2017 arată că 78,6% dintre tineri consideră că tehnologia va crea noi locuri de muncă. Pentru cei mai mulţi, antreprenoriatul şi gândirea antreprenorială reprezintă factorii principali pentru dezvoltarea unui tânăr (40%) alături de accesul la internet şi la rețele de socializare. În acelaşi timp, 6 din 10 tineri consideră că dezvoltarea tehnologiilor va influenţa în mod direct job-urile/cariera, iar jumătate cred că le va afecta studiul şi modul de învăţare", a explicat Oana Țoiu, Curator Global Shapers Bucharest Hub.

Programul este finanţat de Fundaţia Coca-Cola şi este organizat de Global Shapers Bucharest Hub, parte a rețelei globale de organizații de tineri a World Economic Forum şi de Social Innovation Solutions, organizație de sprijin pentru inovare şi antreprenoriat social.

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
antreprenori antreprenoriat future market program antreprenoriat
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7081
RON
23 Jan
noapte 1 °
zi 1 °
Ultimele joburi adaugate
24 H