Vrei să te dezvolţi spiritual? Iată şapte cărţi pe care ar trebui să le citeşti

Cu toţii ştim marile doctrine spirituale: Biblia, Coranul, Cartea Tibetană a morţilor, Tao Te Ching, însă există şi alte cărţi pline de substanţă spirituală care îţi vor fi de folos pe lungul drum al dezvoltării spirituale.

RomaniaTV.net
25 mai 2016, 19:54
Vrei să te dezvolţi spiritual? Iată şapte cărţi pe care ar trebui să le citeşti

Insa nu ar trebuie sa te opresti doar la aceasta selectie scurta. Sunt o multime de volume care merita sa fie citite. Priveste-le ca pe treptele unei scari care te ajuta sa mergi mai sus.
Insa pana cand vei decide ce alte carti doresti sa citesti iata cateva care cu siguranta iti vor hrani sufletul.

Natura si sufletul uman de Bill Plotkin

„Un ego neinitiat fata de unul initiat este asemeni unei omizi fata de un fluture. Pentru egoul neinitiat sufletul este asemeni unui boboc de floare in ochii unei omizi” ~ Bill Plotkin.

In cartea sa „Natura si sufletul uman”, Bill Plotkin vorbeste despre planul fundamental al dezvoltarii umane, pe care-l numeste „Cele opt etape ale dezvoltarii umane sufletesti si egocentrice”. Incepe cu „Inocenta din cuib”, urmata de „Exploratorul din gradina” si apoi „Actorul de la Oasis”.

Aceste trei stadii ale dezvoltarii umane sunt centrate pe ego. Cei mai multi dintre oamenii din societate vestica actuala nu le depasesc niciodata asa ca maturitatea psihologica si spirituala au devenit un obiectiv neobisnuit, aproape inexistent.

Cel mai complicat stadiu este al patrulea „Coconul ganditor” in care egoul moare si invatam sa ne extindem zonele de confort, sa depasim anumite paradigme mentale si sa traversam praguri esentiale in dezvoltarea noastra. Omul devine o creatura cu capacitatea de a initia dezvoltarea sufleteasca. Stadiile continua cu „Sufletul ucenic”, „Artizanul”, „Maestrul in alunisul batranilor” si se incheie cu Inteleptul din pestera muntelui”.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.