William Christopher, actorul care îl juca pe părintele Mulcahy în serialul MASH, a murit

William Christopher, actorul care îl juca pe părintele Mulcahy în serialul MASH, a murit la cumpăna dintre ani, la vârsta de 84 de ani, a dezvăluit familia sa pentru Eyewitness News.

RomaniaTV.net
01 ian. 2017, 01:19

William Christopher l-a jucat pe părintele Mulcahy în serialul MASH din 1972 până în 1985. A mai avut și alte roluri, însă au fost eclipsate de apariția sa în celebrul serial. El a lăsat în urmă pe soția sa și cei doi fii ai lor.

Christopher, care a fost diagnosticat cu cancer în urmă cu circa 18 luni, a murit în locuința sa din Pasadena, Statele Unite. Până în ultima clipă, i-a stat alături soția sa, Barbara Christopher, în vârstă de aproape 60 de ani, potrivit agentului său, Robert Malcolm.

Christopher l-a interpretat pe modestul preot romano-catolic din „M*A*S*H” după ce altui actor îi fusese atribuit acest rol în episodul pilot al serialului. El a fost părintele Mulcahy pe toată durata longevivei serii de televiziune produsă de CBS, din 1972 până în 1983.

Christopher s-a numărat printre actorii care au făcut parte din distribuția serialului pe durata tuturor celor 11 sezoane, alături de Alan Alda, în rolul căpitanului ‘Hawkeye’ Pierce, de Loretta Swit în rolul maiorului Margaret ‘Hotlips’ Houlihan și de Jamie Farr care l-a interpretat pe caporalul Maxwell Klinger.

Ultimul episod al serialului, difuzat în 1983, a avut o audiență de 106 milioane de spectatori, ceea ce a făcut ca „M*A*S*H” să fie cel mai urmărit show de televiziune din toate timpurile.

Christopher s-a născut la 20 octombrie 1932, la Chicago. Împreună cu soția sa, actorul a avut doi copii și a scris o carte despre creșterea unui băiat diagnosticat cu autism.