Zece suporteri au fost condamnaţi la moarte pentru violenţe pe stadioane. Cele mai grele pedepse din istoria fotbalului

Curtea supremă egipteană a confirmat, luni, condamnarea la moarte a zece bărbaţi, implicaţi în cele mai sângeroase incidente legate de fotbalul din statul african, produse în februarie 2012 şi soldate cu peste 70 de persoane decedate.

RomaniaTV.net
20 feb. 2017, 13:44
Zece suporteri au fost condamnaţi la moarte pentru violenţe pe stadioane. Cele mai grele pedepse din istoria fotbalului

Alte zece persoane au fost condamnate la 15 ani de închisoare, 14 bărbaţi la zece ani şi 15 la cinci ani, printre aceştia din urmă numărându-se şi fostul şef al poliţiei din Port Said. Hotărârea este definitivă. Acuzaţiile au fost de crimă şi tentativă de crimă.

La 1 februarie 2012, numeroase victime au decedat zdrobite de mulţimea panicată ce a încercat să părăsească stadionul din Port Said, după ce terenul a fost invadat de fanii echipei locale Al-Masry. În acel meci, gazdele s-au impus cu 3-1 în faţa rivalei Al-Ahly. Provocaţi de nişte bannere jignitoare ale fanilor din Cairo, suporterii locali au invadat terenul şi i-au atacat pe oaspeţi cu bolovani, cuţite, sticle şi petarde. Suţinătorii echipei Al-Ahly au încercat să fugă din calea lor, dar multe dintre porţile stadionului erau închise. Jucătorii de la Al-Ahly s-au baricadat în vestiare şi au fost salvaţi după intervenţia armatei.

Incidentele s-au soldat cu 74 de morţi şi cu peste 500 de răniţi.