Zeci de atacuri asupra unor obiective medicale din Ghouta de Est

Aproximativ 67 de atacuri asupra unor obiective şi angajaţi din domeniul sănătăţii în Siria au fost confirmate în primele două luni ale anului 2018, ceea ce reprezintă jumătate dintre atacurile comise anul trecut, a anunţat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), potrivit Reuters.

09 mart. 2018, 12:06
Zeci de atacuri asupra unor obiective medicale din Ghouta de Est

În februarie, din 39 de atacuri confirmate asupra unor obiective de sănătate, ambulanţe şi depozite, 28 au fost în enclava asediată de rebeli Ghouta de Est, 10 la Idlib şi unul la Homs, a declarat vineri al Geneva purtătorul de cuvânt al OMS Christian Lindmeier. El nu a putut spune dacă cele mai multe au fost atacuri aeriene sau bombardamente la sol.

Citeşte şi Zeci de persoane sufocate în urma unor lovituri aeriene cu gaz de clor, în Siria

Avioane de război au lovit vineri Douma în enclava siriană Ghouta la puţin timp după ce agenţiile de ajutor umanitar erau pregătite să furnizeze alimente în oraş, potrivit Reuters.

Un locuitor din Duma şi Observatorul sirian pentru Drepturile Omului au afirmat că avioane survolează încă teritoriul sirian. Un convoi de ajutor de urgenţă se îndreaptă spre Duma, au declarat oficiali de la Crucea Roşie.