„Vali de la machiaj” trece prin momente cumplite, dar îi este ruşine să apeleze la ajutor. Are nevoie urgentă de sprijin pentru operaţie

Valentina Petre - Vali de la machiaj, cum e cunoscută în televiziune - se luptă cu o formă agresivă de cancer de col uterin.

17 iul. 2023, 10:04
„Vali de la machiaj” trece prin momente cumplite, dar îi este ruşine să apeleze la ajutor. Are nevoie urgentă de sprijin pentru operaţie

Valentina Petre – Vali de la machiaj, trece prin momente grele. Prin talentul ei, prin meseria pe care a făcut-o atâția ani cu pasiune, a înfrumusețat chipurile multora dintre cei pe care îi vedem la televizor. Astăzi, chipul ei ar avea nevoie de puțin roșu în obraji, și asta din cauza suferinței care nu îi mai permite să strălucească așa cum merită.

Valentina Petre – Vali de la machiaj, cum e cunoscută în televiziune – se luptă cu o formă agresivă de cancer de col uterin. A trecut deja prin multiple ședințe de chimioterapie, iar acum urmează să fie operată. Intervenția este una pe cât de complexă pe atât de scumpă.

Frumoasă, tonică și cu un surâs aparte. Așa o cunoșteau toți colegii din televiziune. O boală gravă a lovit-o însă în momentul în care în viața ei a intrat un pui de om. La numai doi ani și jumătate de când a devenit pentru a doua oară mamă, Valentina Petre – Vali de la machiaj, așa cum e cunoscută printre colegii în televiziune – a fost diagnosticată cu o formă de cancer de col uterin.
Vali nu a vrut să deranjeze pe nimeni cu nevoia ei, a sperat să se descurce singură, dar 44.000€ nu e o sumă pe care să ți-o poți permite de azi pe mâine, iar când suferi de cancer nu ai timp să aștepți.

Codin Maticiuc, o nouă campanie umanitară. Vrea să strângă 200.000 de euro pentru bolnavii de la Spitalul Universitar de Urgență din București
Nu sunt obișnuit să cer nimic. Dar am învățat că nu este o rușine să recunoști că nu poți singur. Costurile sunt mari. Apreciem orice mână de ajutor pe care o primim și vă suntem recunoscători că vă avem alături, spune Alexandru Petre, soțul Valentinei.

„Vali de la machiaj” are nevoie de ajutorul nostru pentru a se putea întoarce cu bine acasă la soț și la copii. Orice sumă virată în conturile Asociației „Salvează o inimă” o poate salva pe această tânără mămică din cumplita încercare în care a aruncat-o viața.

O nouă dramă zguduie fotbalul românesc. Denis a fost diagnosticat cu cancer şi are nevoie urgentă de ajutor

Cu puțin de la mine, cu puțin de la tine, în final se adună. Și asta pentru un om care nu numai că prețuiește, dar are și nevoie de fiecare leu oferit alături de un gând bun! Și încă ceva: Vali nu a vrut să spună public prin ce trece și ce greutăți are. Îi era teamă că generează milă și îi era și rușine să ceară ceva pentru ea. Cerem noi, prietenii ei, ne-a spus una dintre prietene, Ilinca Teodoriu.

Valentina Petre are 43 de ani și de șase luni trăiește o dramă. Investigații, dureri, drumuri, spitale, sute de ore departe de cei doi copii ai ei: Adriana și Vladimir! Vali este un make-up artist cu mâini magice. De-a lungul a peste 10 ani de televiziune a adus zâmbete pe mii de chipuri, a șters mii de supărări și a ascuns tot atâtea imperfecțiuni. Oamenii din spatele camerelor rămân anonimi publicului larg, munca lor se vede însă pe micile, dar și pe marile ecrane. Vali rămâne însă un om obișnuit care și-a făcut meseria cu pasiune și care în aceste momente își dorește să poată privi cu încredere spre viitor.

Prietenoasă, atentă, foarte bună în meseria ei, „Vali de la machiaj” e genul de om care ți se lipește de suflet. Se spune că nu știi cât de puternic ești până când „a fi puternic” este singura opțiune. Iar Vali pe care o știu eu așa e: PUTERNICĂ!” este convingerea lui Carmen Brumă, un om de televiziune cu care a împărțit mii de ore în cabina de machiaj de-a lungul anilor. Vali a făcut tot posibilul pentru a-și salva viața. A crezut că se va descurca singură! Acum însă este nevoie de orice sprijin„, arată un comunicat de presă.

Colegii și prietenii au demarat o campanie pe rețelele de socializare și au reușit să strângă o parte din cei 15.000€ necesari pentru a ajunge la Istanbul, unde a făcut primele investigații.

Tratamentele sunt scumpe și fiecare bănuț chiar contează! Eu recunosc că am trăit momente în care mi-a fost rușine să donez pentru că suma pe care o aveam era… prea mică. Însă cu puțin de la mine, cu puțin de la tine, în final se adună. Și asta pentru un om care nu numai că prețuiește, dar are și nevoie de fiecare leu oferit alături de un gând bun!Și încă ceva. Vali nu a vrut să spună public prin ce trece și ce greutăți are. Îi era teamă că generează milă și îi era și rușine să ceară ceva pentru ea. Cerem noi, prietenii ei!”, a mărturisit Ilinca Teodoriu.

Valentina a început deja tratamentul în Turcia, dar pentru că este destul de costisitor îl va continua în România conform rețetei și instrucțiunilor date de medicii din Istanbul.

Cu ajutorul Asociației Salvează o inimă am reușit să cumpărăm și medicamentele necesare din Istanbul, însă doar pentru prima fază de tratament. Tratament care va dura cel puțin jumătate de an, după care urmează recuperarea. Am fost întrebați de ce am ales Turcia, de ce am plecat în secunda doi în străinătate. Sistemului românesc de sănătate îi lipsesc multe ca să poată avea grijă de pacienți cu asemenea afecțiuni. Nu știu dacă ne-am simțit mai în siguranță, dar ne-am simțit cu siguranță ascultați, luați în seamă” a mărturisit Alexandru.

Pentru donații:

Denumire entitate: Asociația „SALVEAZĂ O INIMĂ

Cod de înregistrare fiscală: 31015982

Cont RON: RO05BTRL00701205W82870XX

Cont EUR: RO28BTRLEURCRT00W8287001

Cont USD: RO68BTRLUSDCRT00W8287001

Cod SWIFT: BTRLRO22

Cod BIC: BTRL

Banca Transilvania Botoșani

Vă rugăm să specificați în transferul bancar, la detaliile plății,VALENTINA PETRE