Zeci de curse aeriene, anulate. Nor de praf şi cenuşă la o înălţime de peste 1.000 de metri

Zeci de curse aeriene au fost anulate joi ca urmare a erupţiei vulcanului Agung, situat în insula indoneziană Bali, care aruncat în aer un nor de praf şi cenuşă la o înălţime de peste 1.000 de metri, relatează AFP.

28 iun. 2018, 16:04
Zeci de curse aeriene, anulate. Nor de praf şi cenuşă la o înălţime de peste 1.000 de metri

Compania malaysiană AirAsia a suspendat 22 de zboruri cu destinaţia Bali şi a amânat alte cinci zboruri ca urmare a erupţiei acestui vulcan, situat la 75 de km de Kuta, principala destinaţie turistică a insulei.

Arie Ahsanurrohim, purtătorul de cuvânt al aeroportului internaţional Ngurah Rai, a declarat pentru AFP că liniile australiene JetStar şi-au anulat, de asemenea, 14 zboruri ca urmare a erupţiei.

Totuşi, autorităţile indoneziene însărcinate cu gestionarea catastrofelor naturale au asigurat că nivelul de risc al vulcanului Agung nu a fost revizuit în creştere şi că zborurile nu sunt în pericol.

Acest vulcan intră în mod frecvent în faze de erupţie după „trezirea” sa în 2017.

Ameninţarea unei erupţii a provocat în noiembrie un veritabil haos în transporturi şi a afectat economia insulei Bali, în special profitabilul sector al turismului.

Cea mai recentă erupţie majoră a vulcanului Agung a provocat moartea a 1.600 de persoane în 1963.

Indonezia, care numără cel mai mare număr de vulcani activi din lume, este situată în Cercul de foc al Pacificului, o zonă de coliziune a plăcilor tectonice şi scenă a numeroase seisme şi erupţii vulcanice.