Zeci de tineri au ajuns la spital după ce au consumat substanţe interzise, în minivacanţa de 1 MAI

Patruzeci de tineri au ajuns la Urgenţa Spitalului Judeţean Constanţa în minivacanţa de 1 Mai după ce au consumat substanţe interzise şi au fost supuse testelor toxicologice, iar în 29 de cazuri acestea au ieşit pozitive, majoritatea la mai multe substanţe psihoactive. Un sfert dintre pacienţi au fost spitalizaţi.

RomaniaTV.net
02 mai 2017, 12:11
Zeci de tineri au ajuns la spital după ce au consumat substanţe interzise, în minivacanţa de 1 MAI

Potrivit unui comunicat al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, în perioada 28 aprilie, ora 7/00 – 2 mai, ora 7.00, la Unitatea de Primiri Urgenţe s-au prezentat zeci de persoane după ce au consumat substanţe interzise.

„Patruzeci de tineri, printre care şi străini, au fost supuşi testelor toxicologice. În 29 dintre cazuri, testele au ieşit pozitive, majoritatea la mai multe substanţe psihoactive. Un sfert din aceşti pacienţi au fost spitalizaţi”, spun reprezentanţii spitalului.

Numărul pacienţilor cu asemenea probleme a fost mai mare decât în minivacanţa de Paşti, atunci când opt persoane au fost testate toxicologic, iar una singură a ieşit pozitiv la testare, mai spun medicii.

De asemenea, în minivacanţa de 1 Mai, la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa s-au prezentat 1.516 persoane, dintre care 61 de pacienţi în stare gravă, aceştia fiind preluaţi de medicii din Camera de Resuscitare, 195 au fost aduse la UPU Traumatologie, la UPU Interne 638 de pacienţi, iar la Pediatrie – 362 de copii.

Din cei 1.516 pacienţi, 23 au fost victime ale accidentelor rutiere, iar 21 au fost diagnosticaţi cu etilism. De asemenea, 361 de persoane au fost spitalizate în cele patru zile ale minivacanţei de 1 Mai la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Citeşte şi Bărbat înjunghiat în parcarea unui club din Mamaia. Poliţiştii îl caută pe agresor