Ziua Recunoştinţei în Statele Unite al Americii. Milioane de oameni au asistat la renumita paradă din New York VIDEO

Milioane de oameni s-au strâns la New York ca să asiste la tradiţionala Paradă de Ziua Recunoştinţei. Baloane enorme şi fanfare au defilat în centrul metropolei americane.

27 nov. 2015, 08:32
Ziua Recunoştinţei în Statele Unite al Americii. Milioane de oameni au asistat la renumita paradă din New York VIDEO

Familia prezidenţială americană a început sărbătoarea de Ziua Recunoştinţei servind la o cantină pentru săraci. Şi astronauţii de pe Staţia Spaţială Internaţională au sărbătorit cu o cină specială, potrivit România TV.

Citeşte şi Conform tradiţiei, preşedintele Obama a graţiat un curcan de Ziua Recunoştinţei

Sărbătoarea a început cu ritualul graţierii a doi curcani norocoşi. Aproape trei milioane de oameni s-au strâns în centrul New Yorkului pentru o paradă impresionantă. Peste 2.500 de ofiţeri au păzit mulţimea, sprijiniţi de elicoptere şi câini special antrenaţi.

Şi familia Obama a făcut o faptă bună de ziua recunoştinţei. Barack, Michelle şi cele două fiice ale lor le-au servit mâncare oamenilor fără adăpost şi veteranilor de război la o cantină socială din Washington.

 

A fost sărbătoare şi în spaţiu, pe Staţia internaţională. Astronauţii au avut ziua liberă şi au putut vorbi mai mult cu familiile lor.

Vom avea o cină de Ziua Recunoştinţei cu mâncare spaţială. Avem aici un exemplu. Avem nişte curcan. Este curcan afumat. Nu avem prea mult, deci sper că i-a plăcut, pentru că asta a fost cina lui de Ziua Recunoştinţei. O Zi a Recunoştinţei fericită tuturor„, au declarat astronauţii americani.

Citeşte şi Ambasada SUA la Bucureşti, închisă joi de Ziua Recunoştinţei