Accident grav în judeţul Constanţa. Două persoane au murit pe loc, iar doi militari au fost grav răniţi

Un accident grav a avut loc miercuri, în judeţul Constanţa. Două persoane au murit, iar alte două au rămas încarcerate în urma unui accident în care au fost implicate două autoturisme şi un TIR. Printre răniţi se numără şi comandantul Bazei aeriene 86 Fetești "Gheorghe Mociorniță", generalul de flotilă aeriană Cătălin Băhneanu.

RomaniaTV.net
25 ian. 2017, 10:42

Accidentul s-a petrecut în localitatea Ştefan cel Mare din judeţul Constanţa. Din primele informaţii se pare că două autoturisme şi un TIR au fost implicate. În urma impactului puternic, patru persoane au rămas încarcerate, dintre care două au murit pe loc. Din păcate, medicii sosiţi la faţa locului nu au mai putut face nimic pentru a le salva viaţa, potrivit reporterntv.ro. 

Unul dintre răniţi a fost preluat de elicopterul SMURD, iar celălalt de un echipaj SMURD. Amândoi au fost intubaţi şi transportaţi la Spitalul Judeţean Constanţa, unul cu fractură deschisă la femur şi la gambă, iar celălalt în şoc hipovolemic.

Cele două persoane care au decedat, un bărbat şi o femeie, se aflau într-un autoturism marca Renault, iar răniţii erau într-o maşină cu număr de Armată, care se deplasa către baza „Mihail Kogălniceanu”.

Unul dintre răniţi este generalul de flotilă aeriană Cătălin Băhneanu, născut în Ţibucani, judeţul Neamţ. Devenind personal navigant activ şi-a continuat cursul carierei îndeplinind funcţii ca pilot, instructor de zbor, pilot şef, comandant de patrulă, instructor simulator de zbor, locţiitor pentru zbor şi întrebuinţare în luptă la escadrilă, comandant escadrilă, locţiitor şi comandant bază aeriană.

În accident a mai fost rănit și plutonierul major Dan Nica, șoferul autoturismului militar, potrivit MApN.

„Militarii, care se deplasau de la Fetești spre Baza aeriană de la Mihail Kogălniceanu, au primit primele îngrijiri la fața locului de la echipaje ale SMURD și sunt transferați la unități medicale, pentru îngijiri iar cauzele producerii accidentului vor fi stabilite de o comisie de anchetă”, se arată în comunicatul MApN.

Din cauza evenimentului rutier circulaţia rutieră în zona respectivă a fost oprită în ambele sensuri.

A fost deschisă o anchetă pentru a se stabili care au fost împrejurările în care a avut loc tragedia.

Citeşte şi Accident grav în Arad. O femeie a rămas încarcerată