ATAC TERORIST FRANŢA. Mărturii cutremurătoare din timpul atentatului: I-am văzut cum au căzut împuşcaţi

ATAC TERORIST FRANŢA. Aproape 130 de oameni de oameni au fost ucişi în Paris şi circa 250 au fost răniţi, dintre care 100 sunt în stare critică, după mai multe atentate teroriste. Atacurile s-au produs în mai multe zone din capitala Franţei: într-o sală de concerte, altul lângă Stade de France, iar celelalte în mai multe magazine şi restaurante. Cel puţin opt terorişti au comis atacurile, arată primele date, 7 dintre aceştia au murit după ce s-au aruncat în aer. În cursul atentatelor, teroriştii au strigat Allah e mare. Un martor a povestit cum s-a produs atacul asupra unui restaurant.

14 nov. 2015, 10:25
ATAC TERORIST FRANŢA. Mărturii cutremurătoare din timpul atentatului: I-am văzut cum au căzut împuşcaţi

ATAC TERORIST FRANŢA. Un bărbat cu dublă cetăţenie se plimba cu un prieten pe Rue de la Fontaine în momentul în care a început atacul armat asupra unei cafenele. Mark Colclough a mărturisit că a văzut când a început să se tragă şi cum oamenii au căzut seceraţi într-o clipă.

„Stătea într-o poziţie de tragere. Ţinea piciorul drept întins în faţă, iar stângul în spate. Ţinea la nivelul umărului stâng o armă automată. Tot ce purta era strâmt, avea cizme sau nişte pantofi şi pantalonii îi erau foarte strâmţi, la fel şi bluza. Nu avea fermoare sau gulere. Toate hainele de pe el erau negre. Arăta ca un soldat echipat de luptă. Un bărbat în uniformă militară, bluză neagră, pantaloni negri, cizme negre.

Era stângaci şi trăgea în rafale de câte trei sau patru focuri. Făcea asta intenţionat, era profesionist. A împuşcat trei sau patru oameni care stăteau pe scaunele din faţa cafenelei. I-am văzut cum au căzut împuşcaţi. Au căzut de pe scaune, lovind asfaltul. Apoi atacatorul s-a rotit şi a tras prin geamul unei maşini care se deplasa pe stradă. A intrat apoi în cafenea. S-a învârtit şi s-a învârtit şi apoi a deschis focul. Atunci am plecat ca să ne adăpostim. Am auzit în jur de 15 – 20 de focuri şi apoi linişte”, a povestit Mark Colclough.

Vezi şi: Reacţia SRI după atacurile sângeroase din Franţa. Vezi ce spune Marincea despre riscul unui atentat terorist