Cât costă şi cum funcţionează gadgetul care îţi face maşina INVIZIBILĂ în faţa aparatului radar VIDEO

COD RUTIER: Un dispozitiv destul de simplu in aparenta, dar total in afara legii, face ca masinile pe care este montat sa devina de-a dreptul "invizibile".

08 dec. 2014, 11:13
Cât costă şi cum funcţionează gadgetul care îţi face maşina INVIZIBILĂ în faţa aparatului radar VIDEO

COD RUTIER: Un dispozitiv nou înceracă să păcălească radarul. Mai exact, nu se mai poate citi numarul de imatriculare, astfel incat camerele de supraveghere, cele de control al rovinietei si nici macar radarul politiei nu mai au nici o putere fata de soferul care detine un asemenea gadget, scrie cancan.ro.

Citeşte şi Cum păcăleşti RADARUL CU LASER. Cât costă un gadget care înşală aparatul poliţiei

Putini soferi au reusit insa sa monteze dispozitivul pe masina, pentru ca acesta intra in contradictie cu normele codului rutier si pot duce la sanctionarea soferului prins cu suspendarea talonul masinii, o amenda substantiala sau, dupa caz, chiar un dosar penal. Asta daca procurorul incadreaza fapta drept conducere a unui autoturism fara placute de inmatriculare.

Faptul ca dispozitivul este in afara legii a atras si eliminarea sa de pe siturile consacrate de vanzari online, contul persoanelor care il comercializau fiind sters. In aceste conditii, el este vandut „la negru” cu preturi mult mai mari de 110 euro, cat se vindea „semi” oficial. Mai intai, soferii care voiau sa scape nepedepsiti dupa diferite abateri rutiere au folosit metode mai rudimentare de ascundere a numerelor de inmatriculare ale masinii, fie ca a fost vorba de o folie speciala care facea foarte dificila „citirea” acestora de camerele de luat vederi, ori un lac aplicat peste numar cu acelasi efect. De data aceasta, numarul este acoperit, la propriu, de un dispozitiv electro-mecanic.

Citeşte şi GENIAL. Cum păcăleşti aparatele de radar, fixe sau mobile VIDEO

Numere ascunse cu telecomanda

Asa cum se poate vedea in imagini, aparatul nu este foarte complicat si are mai multe componente: obturatoirul numarului, actionat electric, care coboara acoperind numarul de inmatriculare, instalatia electrica, firele care alimenteaza dispozitivul si comunica cu un senzor, care raspunde semnalului emis de o telecomanda. Astfel, cu o singura apasare de buton, soferul isi acopera numerele de inmatriculare, din mers, iar cand „pericolul” a trecut, acestea devin din nou vizibile la actionarea telecomenzii.