Ce nu ştiai despre Ţara Haţegului, Prislop, Geoparcul natural. Pe urmele legendelor şi dinozaurilor pitici

Tara noastra are bogatii incredibil de frumoase iar copiii nostri merita sa isi cunoasca cat mai bine locurile natale. Daca Valea Prahovei sau litoralul sunt destinatii deja comune pentru familii, nu mereu ne aventuram in zone mai indepartate sau mai putin cunoscute unde insa putem fi rasplatiti cu multe satisfactii.

RomaniaTV.net
26 iun. 2015, 19:36
Ce nu ştiai despre Ţara Haţegului, Prislop, Geoparcul natural. Pe urmele legendelor şi dinozaurilor pitici

O asemenea experienta demna de trait este Tara Hategului. Aceste plaiuri cu totul speciale atat ca peisaj cat si ca nivel energetic sunt cele de unde a pornit istoria poporului roman; o vizita la Sarmizegetusa Regia, adanc in creierul muntilor, la 41 km de soseaua principala te face sa calatoresti inapoi in timp si parca simti spiritul lui Decebal si ii vezi oastea in orice colt sau dupa orice copac secular. Apoi, Sarmizegetusa Ulpia Traiana este o alta experienta deosebita, fiind asezamantul realizat de romani aici pe plaiurile noastre.

Mânăstirea Prislop

Deşi este în Transilvania, Mănăstirea Prislop a fost construită în stilul mănăstirilor din Ţara Românească. Cum de s-a întâmplat acest lucru?

Se spune că Domniţa Zamfira, fiica unui Domnitor al Ţării Româneşti, fiind foarte bolnavă, a venit la mănăstire. Aici a băut din apa unui izvor şi s-a însănătoşit. Drept mulţumire a reconstruit mănăstirea şi a rămas aici tot restul vieţii.
Mai târziu, cel care a adus renumele mănăstirii a fost sfantul parinte Arsenie Boca, a carui faima a atins toata tara si dincolo de ea datorita minunilor savarsite de acesta pentru oamenii veniti din toate colţurile ţării să îi ceară sfatul, să îi asculte poveţele si sa obtina de la Parinte vindecare si binecuvantare.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.