Aţi avut carnete CEC pentru DACIA? Cum vă recuperaţi banii. Anunţul din Monitorul Oficial

Legea pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului privind despăgubirea persoanelor fizice care au constituit depozite la Casa de Economii şi Consemnatiuni C.E.C.-S.A. în vederea achiziţionării de autoturisme a fost publicată în Monitorul Oficial, în 4 martie 2014.    

06 mart. 2014, 11:25
Aţi avut carnete CEC pentru DACIA? Cum vă recuperaţi banii. Anunţul din Monitorul Oficial

Persoanele care depuseseră bani la CEC şi la Banca Română pentru Dezvoltare în vederea cumpărării unui autoturism vor fi despăgubiţi cu sume calculate în fucţie de data depunerii, scrie avocatnet.ro.

Completările aduse legii pentru despăgubirea celor care au constituit depozite la CEC şi BRD SA, pentru achiziţionarea unei maşini:

Art. I. – Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 156/2007 privind despagubirea persoanelor fizice care au constituit depozite la Casa de Economii si Consemnatiuni C.E.C. – S.A. in vederea achizitionarii de autoturisme, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 883 din 21 decembrie 2007, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 232/2008, se completeaza dupa cum urmeaza:

Citeşte şi Ponta: Preşedintele CEC va fi schimbat

– Dupa articolul 11 se introduce un nou articol, articolul 12, cu urmatorul cuprins:

„Art. 12. – Despagubirile se acorda atat pentru perioada depozitului constituit la Casa de Economii si Consemnatiuni C.E.C. – S.A., cat si pentru perioada depozitului constituit la Banca Romana pentru Dezvoltare – B.R.D. – S.A., dupa cum urmeaza:

a) pentru persoanele care au depus sume de bani la Casa de Economii si Consemnatiuni C.E.C. – S.A. inainte de 1 ianuarie 1990, calculul sumelor se va face cu raportare la perioada cuprinsa intre data de 1 ianuarie 1990 pana la data de 31 decembrie 2013;

b) pentru persoanele care au depus sume de bani la C.E.C.- S.A. dupa data de 1 ianuarie 1990, calculul sumelor se va face cu raportare la perioada cuprinsa intre data efectuarii depunerii pana la data de 31 decembrie 2013.”

Art. II. – In cazul in care numarul deponentilor si valoarea totala a despagubirilor prevazute la art. 2 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 156/2007 privind despagubirea persoanelor fizice care au constituit depozite la Casa de Economii si Consemnatiuni C.E.C. – S.A. in vederea achizitionarii de autoturisme, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 232/2008, se modifica, elementele tehnice privind despagubirile se stabilesc la propunerea Ministerului Finantelor Publice si se aproba prin hotarare a Guvernului.

Art. III. – (1) Modul de calcul al despagubirilor prevazute la art. 12 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 156/2007, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 232/2008, cu completarile ulterioare, si celelalte elemente necesare aplicarii prezentei legi se stabilesc prin hotarare a Guvernului in termen de 60 de zile de la intrarea in vigoare a acestei legi

(2) Prin hotararea Guvernului prevazuta la alin. (1) se stabileste si modalitatea de punere in executare a hotararilor judecatoresti executorii pronuntate in favoarea deponentilor. Aceasta lege a fost adoptata de Parlamentul Romaniei, cu respectarea prevederilor art. 75 si ale art. 76 alin. (2) din Constitutia Romaniei, republicata.