Cum au plecat 7.000 de oameni cu autocarul din Voluntari la moaştele Sfintei Parascheva

7.000 de locuitori din oraşul Voluntari au plecat miercuri noapte cu o caravană de autocare spre Iaşi, la moaştele Sfintei Parascheva. Este al 13-lea an consecutiv în care primarul Florentin Pandele îşi duce cetăţenii la moaşte.

RomaniaTV.net
11 oct. 2018, 07:39

Primăria Voluntari a publicat pe Facebook fotografii de la plecarea spre Iaşi. Se vede că oamenii sunt organizaţi pe grupuri, cu numărul autocarului alocat, astfel încât să nu se creeze busculade.

„În cel de al -13 – lea an consecutiv cu credință, nădejde și dragoste, peste 7.000 de locuitori ai orașului Voluntari au plecat aseara să se închine din nou la Moaștele Sfintei Cuvioase Parscheva de la Iași.

Ne vom ruga pentru vremuri pașnice de liniște, înțelegere, răbdare unul cu celălalt, de unire în cuget și simțiri, cât și de mărturisire a dreptei credințe ortodoxe.

În contextul sărbătoririi Anului Omagial al Unității de Credință și de Neam și Anul comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918, pelerinajul la Sfânta Cuvioasă Parascheva înseamnă pentru noi voluntăreni ortodocși, un pios omagiu și o binecuvântare Dumnezeiască.

Acești ultimi treisprezece ani încărcați de spiritualitate și credință ne-au învățat că a fi un om temător de Dumnezeu înseamnă a fi de la o zi la alta mai bun cu semenii tăi, mai tolerant față de cei din jur, iertător, milostiv și răbdător.

Fie ca Dumnezeu să împlinească rugăciunile voastre și să vă umple inimile de har și lumină Dumnezeiască”, este mesajul primăriei.