Dezvăluiri despre Gabriel Cotabiţă. Cum PROFITĂ de drama prin care a trecut: „Trebuie să mori şi să reînvii”

Gabriel Cotabiţă a trecut prin câteva luni de coşmar, după ce a trecut razant prin ghearele morţii şi chiar a zăbovit acolo pentru o vreme. Acum, din fericire, şi-a revenit şi s-a reapucat deja de ce ştie el mai bine. Să cânte. Iar cum drama sa l-a readus în atenţia publicului, este de aşteptat cun "boom artistic". Un alt artist care s-a confruntat ani de zile cu mari probleme de sănătate, Daniel Iordăchioaie, spune că mediatizarea dramei e profitabilă. 

02 oct. 2015, 09:06

Daniel Iordăchioaie, cântăreţ care a avut şi el destule probleme de sănătate în ultima vreme, susţine că şi colegul lui Gabriel Cotabiţă are de câştigat din propriul caz, urmând să beneficieze de un „boom artistic”. Horia Moculescu şi manageri consacraţi îl contrazic.

Explicaţia lui Iordăchioaie pentru teoria sa: „În România, din păcate, funcţionăm încă după sintagma «trebuie să mori şi să reînvii ca să poţi să mai fii în atenţia poporului». Gabi e un fenomen artistic, iar miracole medicale se mai întâmplă, doar că nu sunt mediatizate. Asta l-a ajutat şi o să-l ajute în continuare să aibă un boom artistic, pentru că lumea e mai atentă la el. Oricum, Gabi avea de spus aceleaşi lucruri şi înainte să i se întâmple nefericirea asta. E valabil şi la mine: vocea, mintea, sufletul meu de artist sunt aceleaşi ca la 135 kg. Acum, cu 50 kg mai puţin, totul parcă sună şi arată altfel„, scrie ziarulring.ro.

Citeşte şi Gabriel Cotabiţă, vesel şi plin de viaţă la un spectacol dat de Corul Armatei Roşii

Moculescu: „Gabi a fost mereu în ascensiune”

Prieten şi colaborator al lui Cotabiţă, compozitorul Horia Moculescu are cu totul altă părere decât Daniel Iordăchioaie: „Nu sunt de acord cu acest punct de vedere. Întotdeauna publicul reacţionează la astfel de tragedii. În cazul lui Gabi, e vorba despre o tragedie cu final fericit şi probabil că publicul de abia aşteaptă să-l vadă. Gabi nu era deloc în jos când i s-a întâmplat tragedia, era şi atunci în ascensiune. El a fost tot timpul într-o permanentă ascensiune şi în această curbă ascendentă a intervenit punctual nefericirea„.

„Şeful impresariatului e Dumnezeu”

Vocalistul trupei Holograf, Dan Bittman, a avut propria dramă, însă managerul Aurel Mitran nu crede în teoria lui Iordăchioaie: „Dacă eşti artist, rămâi artist. Dramele umane ar trebui considerate probleme strict personale, dar în cazul persoanelor publice, e normal ca lumea să le afle. Radu Beligan are 96 de ani şi nu cred că are vreo problemă legată de vârsta domniei sale. Toată lumea se îmbolnăveşte şi se face bine. După 40 de ani de meserie, cred că dacă te-ai născut artist, ieşi cu picioarele înainte din profesie. Şeful impresariatului e Dumnezeu, El organizează cel mai bine spectacole„. 

Citeşte şi Gabriel Cotabiţă, primul mesaj după miraculoasa recuperare: Mă bucur că am ocazia să vorbesc cu voi

„La noi e imposibil un boom artistic”

Şi Leo Iorga e un caz medical ultramediatizat, dar asta nu s-a tradus în profit pentru trupa Pact. „Cariera artistică nu are cum să fie influenţată. Într-adevăr, ar putea fi un avantaj că oamenii îşi amintesc de artiştii anilor ’80-’90, care nu mai sunt la TV şi nu mai sunt ceruţi în concerte. Când apare o tragedie în viaţa unui artist uitat, tinerii aud prima dată de el. La noi e imposibil un boom artistic pentru că n-ai unde şi cu cine. În Bucureşti se întâmplă lucruri, dar în ţară nu sunt zilnic evenimente şi concerte„, a explicat Florenţa Marin, impresara trupei Pact.