DEPRESIA, o boală ascunsă care face victime în fiecare zi. Cum s-au tratat VEDETELE de depresie VIDEO

Depresia este boala ascunsă care face victime zilnic. Ţara noastră este pe locul doi în Europa la numărul pacienţilor care suferă de depresie. Şi unele vedete s-au confruntat cu simptome grave. Andreea Marin, Cătălin Botezatu, Cristina Spătar şi Iuliana Marciuc sunt doar câteva care au fost la un pas să facă un gest necugetat, informează România TV.

06 apr. 2015, 16:32
DEPRESIA, o boală ascunsă care face victime în fiecare zi. Cum s-au tratat VEDETELE de depresie VIDEO

Numărul românilor care suferă de depresie s-a dublat în ultimii ani. Chiar şi unele vedete au mărturisit că au trecut prin momente de cumpănă. Andreea Marin a avut depresie postnatală. Ea a povestit că avea insomnii, se trezea plângând şi doar psihologul a ajutat-o să meargă mai departe.

Am trăit depresia greu, am dus totul până la un punct critic. Da, recunosc, am vrut să-mi iau viaţa. Există momente când trebuie să recunoaştem că nu le putem şti pe toate şi să urmăm sfatul specialiştilor„, a spus Andreea Marin.

Cristina Spătar a intrat în depresie după pierderea mamei sale, dar şi după cele două naşteri. Ea a recunoscut că plângea din orice fără motiv.

Citeşte şi Sănătate: 5 nutrienţi esenţiali fără de care intri în depresie

Cătălin Botezatu a vrut de două ori să se sinucidă. O dată când era la închisoare, apoi din iubire. Pe marginea prăpastiei, a lăsat maşina scoasă din viteză.

Consider că fiecare lucru negativ din viaţa mea trebuia să se întâmple pentru a putea trage nişte învăţăminte„, a spus Cătălin Botezatu.

În România, peste 800 de oameni sunt diagnosticaţi zilnic cu depresie, ceea ce plasează ţara noastră pe locul doi în Europa.

În ultimele 2 luni se vede o creştere statistică aproape îngrijorătoare. Sunt multe persoane care nu ştiu că au depresie sau nu conştientizează prezenţa unei afecţiuni psihice. Unul dintre cele mai grave lucruri este să iei medicaţia de care ai auzit tu că ar funcţiona la altcineva„, a declarat Mihaela Sahlean, psiholog.

Psihologii ne sfătuiesc să apelăm la specialişti dacă nu mai găsim niciun motiv de mulţumire în viaţă.

Citeşte şi Sfaturi să depăşeşti depresia de sezon