Fără violenţă: Cum să impui disciplina la preşcolari

Educaţia şi disciplina la copii trebuie începută încă de la naştere. Încetul cu încetul, cu vorbe bune, nicidecum prin impunerea cu forţa sau cu violenţa, copilul va învăţa ce are voie şi ce nu să facă acasă, în public, la şcoală sau oriunde. Între 3 şi 5 ani copilul trece de la stadiul de „bebeluş” dependent în mare parte de părinţii lui, la cel de „individ” cu propriile gânduri, nevoi şi opinii.

RomaniaTV.net
08 aug. 2016, 08:14
Fără violenţă: Cum să impui disciplina la preşcolari

Acesta este momentul in care capitolul disciplina trebuie sa fie consolidat. Insa fara violenta! E drept, ca la noi e impamantenita ideea ca „bataia e rupta din Rai”, insa nu e deloc asa. Disciplina poate fi o arma cu doua taisuri. Pe de o parte copilul trebuie sa fie disciplinat, ascultator, dar pe de alta parte nu trebuie nici sa-i stirbiti din personalitate prin batai sau alte violente.

El trebuie sa stie ca este in regula sa-si exprime trairile, frustrarile, bucuriile, dezamagirile, insa sa aiba grija la modul cum o face.

Citeşte şi  Disciplină copii: 4 greşeli pe care le repetă părinţii încercând să-i cuminţească

Disciplinarea copiilor presupune comunicare, nu violenta

Copiii trebuie sa invete de mici sa distinga binele de rau. Pentru asta e important sa stii cum sa vorbesti copilului. Chiar daca pare ca n-au inteles nimic, explicandu-le o data si inca o data, si inca o data, ce e bine si ce e rau, ei vor sti. Trebuie numai sa aveti rabdare. Chiar daca va iesiti din minti, comunicarea este cheia succesului.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO