Klaus Iohannis, PREŞEDINTE INTERIMAR al PNL până la Congres

Klaus Iohannis a fost desemnat, în şedinţa de luni a conducerii PNL, să preia şefia interimară a partidului, până la Congresul extraordinar de la sfârşitul lunii iunie.

RomaniaTV.net
02 iun. 2014, 12:04
Klaus Iohannis, PREŞEDINTE INTERIMAR al PNL până la Congres

În şedinţa BPN a PNL, Crin Antonescu a făcut anunţul formal că renunţă la funcţia de preşedinte interimar al partidului.

Mircea Ionescu Quintus a precizat că şefia PNL va fi preluată automat de Klaus Iohannis, iar liderii au luat act de acest lucru.

„Conform statutului, am preluat interimar funcţia de preşedinte al partidului”, a anunţat Iohannis, după şedinţa BPN.

El a arătat că liberalii au luat act de decizia lui Crin Antonescu de a se retrage din toate funcţiile deţinute în partid.

„A fost vorba, în primul rând, de punerea în practică de hotărârii dlui preşedinte de a se retrage din toate funcţiile, inclusiv cele interimare. Am luat act de această decizie a dlui preşedinte Antonescu. Mai mulţi dintre noi i-am mulţumit pentru activitatea extraordinară pe care a depus-o în calitate de preşedinte de partid, activitate care a îndeplinit-o timp de cinci ani şi cred că putem fi cu toţii de acord că a fost un preşedinte excepţional pentru PNL”, a spus Iohannis.

Acesta a precizat că va conduce partidul ‘în aşa fel încât să fie rezolvate operativ şi bine problemele care apar’. Iohannis a afirmat că nu se mută la Bucureşti, dar că va conduce din Capitală activitatea partidului.

Klaus Iohannis a anunţat, săptămâna trecută, că va candida la preşedinţia PNL la Congresul extraordinar şi că a cerut şi primit derogare de vechime pentru a putea candida.

Klaus Iohannis, despre candidatura la şefia PNL: Am decis să mă implic, vreau să fac un lucru bun pentru PNL

Congresul extraordinar al PNL va avea loc în 28-29 iunie, la Bucureşti, urmând ca la forul suprem de conducere al PNL să participe 1.550 de delegaţi.

Sâmbătă, Crin Antonescu a declarat că renunţă la şefia interimară a PNL şi la cursa alegerilor prezidenţiale.

MIŞCARE-SURPRIZĂ. Crin Antonescu NU MAI CANDIDEAZĂ la PREŞEDINŢIA României