Klaus Iohannis, despre candidatura la şefia PNL: Am decis să mă implic, vreau să fac un lucru bun pentru PNL

Klaus Iohannis a declarat, joi, că decizia de a candida la preşedinţia PNL a venit din "dorinţa de a face un lucru bun" pentru partid, completând că speră că acest lucru nu este o surpriză pentru nimeni, nici pentru Crin Antonescu.

RomaniaTV.net
29 mai 2014, 09:07
Klaus Iohannis, despre candidatura la şefia PNL: Am decis să mă implic, vreau să fac un lucru bun pentru PNL

Întrebat de jurnalişti ce l-a determinat să ia decizia de a candida la preşedinţia PNL, Klaus Iohannis a răspuns că „dorinţa de a face un lucru bun în fruntea PNL”.

„Sper că nu e o surpriză pentru nimeni faptul că mi-am anunţat candidatura la preşedinţia PNL. Am spus de la intrarea în PNL când am fost ales în funcţia de vicepreşedinte că atunci când poziţia de preşedinte va fi pusă în discuţie este aproape sigur că voi dori să mă implic în competiţie. Poziţia s-a vacantat, mă implic. (…) Demisia mea din funcţia de vicepreşedinte a fost ca urmare a rezultatelor la alegerile europarlamentare, în special în Sibiu. Când toată conducerea PNL a hotărât să se retragă s-a deschis o etapă cu totul nouă. Nu am avut niciun moment de gând să plec din PNL sau să mă dezangajez, să nu mă mai implic în conducerea PNL. Primind semnale multe din teritoriu, am considerat că este un lucru bun să mă implic”, afirmat prim-vicepreşedintele demisionar al PNL. 

Întrebat dacă a vorbit cu Crin Antonescu despre decizia sa de a candida la şefia partidului, Iohannis a spus că a vorbit de mai multe ori şi că pentru acesta nu a fost o surpriză.

Întrebat, de asemenea, dacă decizia de a candida la şefia PNL este primul pas spre candidatura sa la Preşedinţie, Iohannis a răspuns: „Nu discutăm despre asta acum, mai ales că de ieri avem o situaţie total nouă pe scena politică”.

Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, că va candida la preşedinţia PNL la Congresul extraordinar şi că a cerut şi primit derogare de vechime pentru a putea candida.

Congresul extraordinar al PNL va avea loc în 28-29 iunie, la Bucureşti, urmând ca la forul suprem de conducere al PNL să participe 1.550 de delegaţi.