Mirosuri secrete ale stării de bine. Efectele miraculoase ale scorţişoarei şi altor plante

Pentru mulţi oameni, mirosul nu înseamnă doar o aromă, ci o amintire. Cu toţii ne ducem cu gândul la copilăriei când simţim mirosul de ciocolată caldă sau briose, adierea calda de primavara aduce miresme care ne duc cu gandul la prima intalnire. Aceste amintiri nu sunt simple coincidente. Receptorii din organimsului creeaza legaturi in centrul emotional al creierului, astfel incat o simplă aromă să ne poarte pe aripile nostalgiei.

RomaniaTV.net
22 iun. 2014, 19:39
Mirosuri secrete ale stării de bine. Efectele miraculoase ale scorţişoarei şi altor plante

Dincolo de puterea de a trezi amintiri placute, mirosurile mai au un efect miraculos: eliberarea de stres. Iata 11 mirosuri secrete ale starii de bine.

1. Levanţica induce somnul

Daca vrei sa te relaxezi, mirosul de levantica iti linisteste instant organismul. Este de mare ajutor in cazurile de insomnie si poate ameliora simptomele de depresie.

2. Scorţişoara ascute mintea

Daca ai momente in care nu te poti concentra, mirosul de scortisoara iti va da un imbold desavarsit. Intr-un studiu realizat la Universitatea Wheeling Jesuit din SUA s-a demonstrat ca persoanele care au mirosit scortisoara si-au imbunatatit functiile cognitive, raspunsul vizual-motric, precum si capacitatile de memorare si atentia.

Citeşte continuarea pe SFATULPĂRINŢILOR.RO