OMV Petrom: Suntem în discuţii cu sindicatele pentru a nu scădea salariile angajaţilor

OMV Petrom discută cu sindicatul reprezentativ modificarea contractului colectiv de muncă, astfel încât salariile angajaţilor să nu scadă în urma modificărilor fiscale, au declarat reprezentanţii companiei.

RomaniaTV.net
10 nov. 2017, 11:53
OMV Petrom: Suntem în discuţii cu sindicatele pentru a nu scădea salariile angajaţilor

„Suntem în negocieri cu sindicatul reprezentativ asupra contractului colectiv de muncă. Discuţiile includ atât modificările codului fiscal cât şi eventuale majorări. Avem încredere că discuţiile responsabile cu partenerul social nu vor conduce la diminuări ale salariilor actuale”, se arată într-un răspuns al OMV Petrom, transmis la solicitarea Agerpres.

OMV Petrom are 13.886 de angajaţi, potrivit raportului pentru primele nouă luni ale acestui an.

Joi, un alt mare angajator, Kaufland România, a anunţat că preia contribuţiile aferente angajatorului în salariul brut al angajatului. Astfel, fiecare angajat Kaufland România va avea un salariu net mai mare, în medie cu 1,5%.

Kaufland România a anunţat joi seara că preia contribuţiile aferente angajatorului în salariul brut al angajatului, ca urmare a modificărilor legislative, începând cu data de 1 ianuarie 2018, astfel încât angajaţii vor avea un salariu net mai mare, în medie cu 1,5%.

Premierul Mihai Tudose a reacţionat la anunţul retailerului, spunând că apreciază că oamenii de bună-credinţă şi liderii de sindicat nu s-au lăsat păcăliţi de Bogdan Hossu, transformat în liderul sindical al bancherilor şi al unor oameni de afaceri care vor să scoată bani din ţară fără să plătească impozite statului român.